Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
12. 11. 2015,
8.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

BMW Moto GP Marc Marquez

Četrtek, 12. 11. 2015, 8.53

8 let

Marc Marquez izgubil pokrovitelja, a še tretjič prejel športnega BMW M6

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dirkač Honde Marc Marquez je bil v letošnjem svetovnem prvenstvu Moto GP še tretjič zapored najuspešnejši na kvalifikacijah, zato je od BMW za uporabo prejel športni avtomobil M6 cabrio.

Marquezu so brutalni pospeški dobro znani

Španski motociklistični dirkač je dobil BMW M6 s premično streho, ki ga poganja bencinski twinturbo motor V8 s 560 "konji". Športni avtomobil, ki do 100 kilometrov na uro pospeši v 4,3 sekunde in ima elektronsko omejeno najvišjo hitrost 250 kilometrov na uro, se ponaša s keramičnimi zavorami, športno nastavljivim podvozjem in diferencialom active M. Svojo športnost avtomobil še dodatno poudarja z 20-palčnimi platišči in letos še večjim naborom dodatkov iz paketa BMW M Performance.

Za primerjavo, Hondin motocikel do 100 kilometrov na uro pospeši v približno 2,6 sekunde, mejo 300 kilometrov na uro pa v slabih 12 sekundah.

Prvi dirkač s tremi zaporednimi naslovi kvalifikacijskega kralja Moto GP

Marquez je BMW prestižno nagrado prejel tretjič zaporedoma. Na kvalifikacijah za letošnjo svetovno prvenstvo Moto GP je osemkrat dosegel najhitrejši čas in s tem prvi štartni položaj. S tretjo lovoriko, ki jo je razpisal nemški avtomobilski proizvajalec, se je izenačil z Valentinom Rossijem in Caseyjem Stonerjem.

"Resnično sem srečen, da sem osvojil BMW M Award že tretjič zapovrstjo. Za nas dirkače je ta nagrada nekaj posebnega. BMW M6 je odličen avto, najbolj sem navdušen nad pospeški in nadzorom. Dejstvo, da je sama nagrada BMW M6 cabrio, naredi vse skupaj še bolj posebno. To je prvič, da sem prejel cabrio, in za mene, ki živim v Španiji, je to odlično. Komaj čakam, da se usedem v avto in ga odpeljem!" je po podelitvi avtomobila v Valencii povedal Marquez.

BMW lovoriko za najuspešnejšega dirkača s kvalifikacij razpisuje že 13 let. Marquez, Rossi in Stoner so postali kvalifikacijski kralji do zdaj trikrat, letošnji svetovni prvak Jorge Lorenzo pa dvakrat.

Ne spreglejte