SiolNET. Avtomoto Novice
0,99

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Korejska drzna limuzina kmalu tudi za Evropo #foto

0,99

termometer

Po nekaj tedenskih napovedih je Kia naposled le razkrila novo generacijo optime oziroma modela K5, ki je za zdaj namenjen le domačemu korejskemu trgu. Čeprav uradno še ni znano, kdaj bo predstavljena še različica za Evropo, večjih sprememb v zunanjem videzu ni pričakovati - optima bo z vizualno podobo zatresla svet poslovnih limuzin.

Kia optima Foto: Kia

Na cesti želi izstopati

Številni napovedniki so dodobra dvignili zanimanje za novo generacijo optime, končni rezultat pa ni razočaral. Sprednji žarometi LED se zarežejo globoko v blatnik, široka in ozka maska hladilnika poudari širino, kromirana linija se raztegne vse do zadnjih prtljažnih vrat, kjer so nameščeni še žarometi LED, ki se raztezajo čez celotno širino avtomobila.

Če je strešna linija nekoliko podaljšana in usločena, je optima še vedno štirivratna limuzina. Kot so poudarili pri Kii, vizualno nadgradnjo zaključijo vrata brez okvirjev in kromirani dodatki.

Večja od predhodnice

Z vstopom v novo generacijo je optima zrasla za 50 milimetrov in zdaj meri skoraj pet metrov (4.905 milimetrov). Prav tako je širša za 25 milimetrov (1.860 milimetrov) in nižja za 20 milimetrov (1.445 milimetrov). Zaradi daljšega medosja, ki zdaj meri 2.850 milimetrov, bi morala biti v potniški kabini še prostornejša. 

Žal Korejci še niso pokazali potniške kabine, a ker bo prodaja na domačih tleh stekla že decembra, bo tudi ta skrivnost kmalu razkrita.

Kia optima Foto: Kia

Komentarji

6

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • bako61 / 12.11.2019. ob 19:26 +3 0

  NI PODOBA PEUGEOTA,ZELO DOBRO NAREJEN AVTO

  +3 0
 • papirnica / 12.11.2019. ob 21:49 +2 0

  Haha ma vi ste poden kia podobna tem pa onim seveda pojma nimate kar poglejte koliko časa se recimo prodaja model kia k 900 v ZDA ali pa kakšne modele prodajata kia in hyndai v Koreji potem komentirajte kdo je katerem podoben fovšija je velika ker kia in hyndai delata vrhunske avtomobile z normalnimi stroški pri servisih in zanesljivim motorjem.

  +2 0
 • Mark-V / 13.11.2019. ob 10:38 +1 0

  Mi je res smešno, ko se piše, da naj bi bila Optima podobna enemu ali drugemu avtu. Glede dizajna je Kia že lep čas pred ostalimi generičnimi proizvajalci. Samo poglejte si kakšne modele ima Kia v Ameriki, da padeš na rit od števila in vseh modelov, ki jih ponujajo. Tipi so pač dobri in zadnjih nekaj let že lep čas furajo svojo zgodbo, naj gre za dizajn ali pa EV program, kar gre logično marsikomu na živce.

  +1 0
delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin