Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 5. 2017,
15.54

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Celjski sejem

Natisni članek

Celjski sejem advertorial

Sreda, 10. 5. 2017, 15.54

2 meseca, 1 teden

Konec tedna, ki ga ne boste kar tako pozabili

Vsebino omogoča Celjski sejem
Celjski sejem

Bliža se datum, ko bodo na svoj račun prišli vsi ljubitelji najrazličnejših vozil. V Celju pripravljajo kar štiri dogodke, ki bodo razveselili še tako zahtevne navdušence. Ste pripravljeni na prvovrstno poslastico?

Od 18. do 21. maja bodo v Celju kar štirje strokovni sejmi s področja vozil: Avto in vzdrževanje, Moto boom, Gospodarska vozila in Logistika. Sejemsko dogajanje bodo obogateli številni strokovni posveti in prava adrenalinska dogajanja, na katerih ne bo manjkalo glasnega brnenja motorjev in pristnega cestnega prahu. Da, v Celju bo potekalo tudi pravo off road tekmovanje.

"Sejemsko dogajanje na štirih sejmih bo razstavno in programsko bogato. Ne le zato, ker smo običajni dvoletni ciklus priprave sejmov nekoliko prestavili, kar je omogočilo več časa za razvoj novosti, temveč tudi zato, ker smo se vsi, ki sooblikujemo sejemsko dogajanje, maksimalno potrudili, da na sejmišču predstavimo zadnje dosežke in trende vsebinsko povezanih panog," nam je nekaj dni pred odprtjem povedal Robert Otorepec, izvršni direktor družbe Celjski sejem d.d.

 | Foto: Zakaj si morate rezervirati čas za obisk Celjskega sejma?

Za vas imamo vsaj štiri razloge:

#Testne vožnje in dirke na Off-Road Showu

V okviru sejma bo potekal tudi pravi Off-Road Show, in sicer pod organizacijsko taktirko 22-kratnega državnega prvaka Saša Kraglja in njegove Motokros Akademije. Na poligonu se bodo predstavili motokrosisti in enduro kros vozniki. Poligon bo posebej prilagojen za vsako panogo, tako da ne bo manjkalo adrenalinskih pasti. Obiskovalcem sejmov se bodo predstavili tudi najmlajši zasvojenci s tem adrenalinskim športom, ki bodo popestrili dogajanje in pokazali svoje spretnosti.

Celjski sejem | Foto:

Prva dva sejemska dneva, v četrtek in petek, bodo vozniki trenirali in se tako pripravljali na tekmovalni konec tedna. V soboto in nedeljo se bodo pomerili in preverili, kdo je najboljši, nato pa domov odnesli mikavne nagrade.

Po delu adrenalinske off-road steze se bodo zapeljali tudi s terenskimi vozili, v katere bodo lahko na testno vožnjo vstopili tudi obiskovalci in tako v živo preizkusili, kako se vozila obnašajo na zahtevnem terenu. Svojevrsten prikaz obljubljajo tudi pripadniki Slovenske vojske.

#Demonstracije in testne vožnje v prometu

Na sejmih se boste lahko udeležili tudi testnih voženj z lahkimi gospodarskimi vozili, preizkusili pa boste lahko tudi legendarne motorje Harley-Davidson.

V okviru sejma Moto boom bo Zveza moto klubov Slovenije predstavila opremo za večjo vidnost in varnost motoristov v cestnem prometu. Hkrati bodo predstavil tudi delovanje zveze in moto klubov Slovenije ter kulturo motorističnega sveta in subkulturo na bikerski sceni. V petek si boste lahko ogledali tudi praktični prikaz prve pomoči ponesrečenemu motoristu.

#Custom Show in predelani avtomobili

Veliko pozornosti bodo zagotovo deležni bleščeči predelani motorji na Custom Showu, med katerimi bodo zadnji dan razglasili najlepšega (letos tudi po izboru občinstva). Že v soboto bo v okviru Custom Showa izbrana mis sejma Moto boom.

Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji predelanih avtomobilov. Društvo GaS Tuning Team, ki združuje ljubitelje dodatno opremljenih vozil oz. ljubitelje hobija, poznanega pod imenom avto tuning/styling, bo na sejmišče pripeljalo povsem nov dirkalnik lanskega prvaka Adria Drift Series Uroša Berdajsa, BMW M3 E92 ambasadorja serije Luke Marka Grošlja ter atraktivno ford sierro najvišje uvrščenega Slovenca na prvi letošnji dirki Matjaža Podborška.

Na razstavnem prostoru GLS Slovenia v okviru sejma Logistika bo obiskovalce pričakal mini poligon za vožnjo mini GLS-dostavnikov na daljinsko upravljanje.

Celjski sejem | Foto:

#Strokovna svetovanja in aktualni posveti

Sekcija avtoserviserjev OZS bo na sejmišču ponujala svetovanje in pomoč svojim članom (pravno, računovodsko, davčno svetovanje …), pripravili bodo različne delavnice, predstavili novo spletno stran sekcije ter pripravili aktualno okroglo mizo o vplivu popravil vozil na varnost v cestnem prometu.

Revija Transport in logistika, medijski partner sejmov Gospodarska vozila in Logistika, bo kot lastnica blagovne znamke skupaj s soorganizatorjem, revijo Mehanik in voznik, prvi dan sejemskega dogajanja na celjskem sejmišču razglasila slovensko gospodarsko vozilo leta 2017. Glasovanje je potekalo v štirih kategorijah (tovornjak leta, dostavnik leta, pick-up leta in avtobus leta).

Strokovnjaki Fakultete za logistiko Univerze v Mariboru prvi sejemski dan z domačimi in tujimi strokovnjaki pripravljajo še strokovni posvet o logistiki prihodnosti. Med drugim bodo govorili o tem, ali je električni avto tehnologija sedanjosti, tehnologija prihodnosti ali marketinška farsa, pa tudi o tem, kakšni so v obdobju digitalizacije izzivi industrije na tem področju.

Od četrtka do nedelje med 9. in 18. uro

Celjski sejem | Foto:

Štiri strokovne sejme je mogoče obiskati od 18. do 21. maja od 9. do 18. ure. Odrasli bodo za dnevno vstopnico odšteli 8,00 EUR, učenci, dijaki in študenti pa 5,00 EUR. Vsak obiskovalec sejmišča brezplačno prejme sejemski katalog oz. vodnik s kontaktnimi podatki in opisi ponudbe razstavljavcev, načrtom sejmišča in programom. Več o dogajanju na Celjskem sejmu preberite tukaj www.ce-sejem.si.

 

Ne spreglejte