Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
27. 11. 2023,
22.23

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

Natisni članek

Kitajska Volkswagen

Ponedeljek, 27. 11. 2023, 22.23

5 mesecev

Volkswagen

Ko so dobavitelji Kitajci, je cena lahko veliko nižja

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48
Volkswagen MEB | Foto Volkswagen

Foto: Volkswagen

Volkswagen, ki pripravlja novo platformo vozil za Kitajsko, se v luči varčevanja ne bo mogel izogniti niti zmanjšanju števila zaposlenih. Večino od desetih milijard evrov privarčevanih sredstev bodo vendarle dobili z vitkejšim poslovanjem.

Thomas Schaefer, predsednik Volkswagna, je že poleti napovedal velik varčevalni sveženj pri največjem evropskem proizvajalcu avtomobilov. Privarčevati želijo deset milijard evrov, podrobnosti tega načrta pa naj bi predstavili še letos. Schaeffer je medtem na srečanju z zaposlenimi povedal, da se ne bodo mogli izogniti niti zmanjševanju števila zaposlenih.

"Stare strukture poslovanja, procesi in visoki stroški našo znamko delajo nekonkurenčno," je dejal Schaffer. Pri Volkswagnu sicer poudarjajo, da bodo veliko večino denarja privarčevali na drugačen način, ne na račun števila zaposlenih. Več bo predčasnih upokojitev, je poudaril Gunnar Kilian, ki je v upravi Volkswagna odgovoren za področje kadrovanja.

"Končno moramo biti dovolj pogumni, da zavržemo stvari, ki se znotraj podjetja podvajajo in so za nas le balast," je dodal Kilian.

Kitajski dobavitelji so cenejši

Za večjo konkurenčnost na trgu pa bodo morali v Wolfsburgu predvsem izboljšati zanimanje za svoje avtomobile na Kitajskem. Za tamkajšnje kupce bodo do leta 2026 razvili novo platformo električnih avtomobilov, ki bo z baterijami in elektromotorji prilagojena prav potrebam kitajskih kupcev.

Ta platforma bo izpeljanka že znane modularne platforme MEB, dobavitelji zanjo pa bodo predvsem kitajska podjetja. Razvojniki nove platforme so povedali zanimiv primer: digitalni merilniki, ko so jih kupili od kitajskega in ne več globalnega dobavitelja, so kar 37 odstotkov cenejši. Prav strošek proizvodnje in posledično bolj konkurenčna cena na trgu sta glavna motiva take platforme.

Ne spreglejte