SiolNET. Avtomoto Novice
3,57

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ko so ga dobili na čiščenje, jih je skoraj kap #video

3,57

termometer

Avstralec je podjetju za čiščenje avtomobilov pripeljal volkswagna golfa, ki ga je v notranjosti močno napadla plesen. Kljub navidezno nerešljivemu položaju jim ga je uspelo povsem očistiti in obnoviti.

Zgodbo o tem avtomobilu je delilo avstralsko podjetje za čiščenje avtomobilov Professional Car Detailing (PCD), ki se sicer ukvarja tudi s tako imenovanim "detailingom" oziroma z naprednim in zelo natančnim čiščenjem avtomobilov. Tovrstne storitve smo v zadnjih letih že spoznali tudi v Sloveniji, kjer nekateri lastniki avtomobilov za temeljito čiščenje in postopke vzdrževanja namenijo tudi zelo visoke zneske.

detailing čiščenje avtomobilov Avtomoto Avtomobilski "detailing": čiščenje in zaščita, ki zahtevata več dni butične skrbi za vozilo

Predvidevali so, da je lastnik morda pozabil zapreti stransko okno, in res, lastnik je golfa pred kratkim za teden dni pustil na parkirišču. Predvidevali so, da je lastnik morda pozabil zapreti stransko okno, in res, lastnik je golfa pred kratkim za teden dni pustil na parkirišču. Foto: Professional Car Detailing V golfu najprej poplava, nato plesen

Primer iz Avstralije je vendarle drugačen. Pri PCD so povedal, da so bili sprva zgroženi nad stanjem avtomobila in da so se lastniki z njim do njih celo pripeljali. Mehansko je bil volkswagen golf sicer brezhiben, a notranjost je pošteno zdelala plesen.

Slabo stanje pa večinoma ni bilo posledica zanemarjanja, temveč vode, ki se je dlje časa zadrževala v vozilu. Čistilci so neuspešno iskali luknjo, skozi katero bi voda lahko pronicala v avtomobil. Predvidevali so, da je lastnik morda pozabil zapreti stransko okno, in res, lastnik je golfa pred kratkim za teden dni pustil na parkirišču.

Končni izdelek je osupljiv, saj ni nikjer več sledi plesni. Čistilci so se opremljeni z rokavicami, respiratorji in najrazličnejšimi čistilnimi sredstvi uspešno spopadli z notranjostjo vozila in lastniku golfa vrnili v zelo dobrem stanju. Odstraniti so morali sedeže in preproge, celoten avtomobil najprej dobro osušiti, nato so ga očistili in ga nato sestavili nazaj.

čiščenje avtomobil Foto: Professional Car Detailing

čiščenje avtomobil Foto: Professional Car Detailing

Stranska vrata pred čiščenjem in po čiščenju (spodaj). Stranska vrata pred čiščenjem in po čiščenju (spodaj). Foto: Professional Car Detailing

čiščenje avtomobil Foto: Professional Car Detailing

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin