SiolNET. Avtomoto Novice
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kitajski Great Wall želi kupiti znamko Jeep

0,15

termometer

Kitajski Great Wall ne skriva ambicij, da bi od koncerna Fiat Chrysler odkupil in prevzel znamko Jeep ter z njeno pomočjo postal največji proizvajalec športnih terencev na svetu.

Jeep je lani globalno prodal 1,4 milijona vozil, od tega eno tretjino zunaj Severne Amerike. Jeep je lani globalno prodal 1,4 milijona vozil, od tega eno tretjino zunaj Severne Amerike. Foto: Jeep

Great Wall želi postati največji proizvajalec športnih terencev na svetu

Great Wall je sedmi največji kitajski proizvajalec avtomobilov, ki so ga ustanovili leta 1984. Lani so prodali 1,1 milijona vozil, od tega je bilo več kot 900 tisoč športnih terencev. Predsednik Great Walla je Wang Fengying, ki ga je Fortunes označil za sedmega najvplivnejšega Azijca. Fengying je za Autonews Europe potrdil želje po odkupu znamke Jeep ter navedbe, da je o tem tudi že posredno in neuradno obvestil koncern Fiat Chrysler (FCA). V tem Kitajčeve ponudbe še niso uradno komentirali. V preteklosti je Sergio Marchionne, predsednik FCA, že omenil možnost odcepitve znamke Jeep.

Jeep velja za najvrednejši del koncerna Fiat Chryler

Znamka Jeep ima med vsemi sestavnimi znamkami koncerna FCA po oceni analitikov najvišjo vrednost, Great Wallu pa bi pomagala tudi v primerjavi s tekmeci na kitajskem trgu. Jeep ima kot znamka visoko vrednost, poudarjajo analitiki, prav tako tudi zveste kupce. Great Wall želi postati največji proizvajalec športnih terencev na svetu.

Azijski prevzemi so se v preteklosti že izkazali za zgodbe o uspehu. Tako je uspelo kitajskemu Geelyju izboljšati poslovanje Volva, indijski Tata Motor pa družbe Jaguar Land Rover.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin