SiolNET. Avtomoto Novice
0,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Lamborghini miura SV

Iščejo kupca: kultni avtomobil, nekoč last savdskega kralja #foto

0,75

termometer

Lamborghini miura SV
Lamborghini je izdelal 474 miur, od tega le 150 v različici SV (super veloce). Eno teh so naročili tudi pri kraljevski savdski družini. Foto: Joe Macari

Britanski posrednik pri prodaji avtomobilov želi skoraj tri milijone evrov za lamborghini miuro SV, ki je nekoč pripadala tudi savdski kraljevi družini. Legendarni avtomobil ima prevoženih slabih šest tisoč kilometrov.

Lamborghini je miuro, ki spada med najbolj znamenite in najdražje avtomobile te italijanske znamke superšportnih avtomobilov, izdeloval med letoma 1966 in 1975. Skupaj so jih izdelali 474 in danes primerki tega starodobnika, ki so v ustreznem stanju in majo certifikat avententičnosti družbe Lamborghini Storico, zlahka dosegajo ceno vsaj od milijona do dveh milijonov evrov.

Lamborghini aventador Avtomoto To je najdražji rabljeni avto (z oglasom) v Sloveniji #video

Avtomobil poganja štirilitrski motor V12 z močjo 380 "konjev". Avtomobil poganja štirilitrski motor V12 z močjo 380 "konjev". Foto: Joe Macari Savdska kraljeva družina se z miuro ni veliko vozila

Ta primerek pa ima še nekoliko višjo ceno. Nekoč ga je naročila savdska kraljeva družina. Avtomobil ima tik pred sprednjima kolesoma nameščena dva usmerjevalnika zraka, ki sta jih dobili le dve miuri.

Savdska kraljeva družina avtomobila ni veliko uporabljala. Prevoženih je imel 3.800 kilometrov, nato pa je ostal pozabljen.

Pogled na do zdaj prevožene kilometre. Pogled na do zdaj prevožene kilometre. Foto: Joe Macari

Miura SV (SV za super veloce) je na trg prispela leta 1971 in je predstavljala najbolj dovršeno različico avtomobila. Štirilitrski motor V12 je dobil dodatnih deset odstotkov moči. Moč je znašala 283 kilovatov (380 "konjev") in 400 njutonmetrov navora. Skupno so v različici SV izdelali 150 primerkov miure.

Po obnovi zanj skoraj tri milijone evrov

Odkrili so ga leta 2000, ga prepeljali v ZDA in tam povsem obnovili. Namenili so mu sivo zunanjo barvo in notranjost v usnju oranžne barve. Od obnove so z njim prevozili še približno dva tisoč kilometrov in danes ima miura tako uradno 5.759 prevoženih kilometrov.

Avtomobilski trgovec Joe Macari iz Velike Britanije danes za avtomobil želi 2,59 milijona britanskih funtov, kar danes predstavlja 2,95 milijona evrov.

Lamborghini miura SV Foto: Joe Macari

Lamborghini miura SV Foto: Joe Macari

Lamborghini miura SV Foto: Joe Macari

Lamborghini miura SV Foto: Joe Macari

Lamborghini miura SV Foto: Joe Macari

Lamborghini miura SV Foto: Joe Macari

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin