Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 7. 2023,
9.51

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča GA Adriatic

Natisni članek

Hibrid hibridni avtomobili Renault Megane Conquest renault GA Adriatic advertorial

Torek, 25. 7. 2023, 9.51

2 meseca, 2 tedna

RENAULT MEGANE CONQUEST: Avtomobil, ki jemlje sapo

Hibridna tehnologija združuje najboljše iz dveh svetov

Vsebino omogoča GA Adriatic
Renault megane conquest | Foto Gašper Pirman

Foto: Gašper Pirman

Ko na parkirišču ob pogledu na avtomobil med stavkom ostaneš brez rdeče niti lastne misli, je jasno, da gre za dizajn avtomobila, ki jemlje sapo. V svetu avtomobilizma, kjer se tehnologija neprestano razvija, nas vsake toliko časa preseneti nekaj posebnega − avtomobil, ki zablesti kot prava zvezda in s svojimi inovacijami izstopa iz množice. V tem članku bomo razkrili prav takšen dragulj − avtomobil Megane Conquest, s katerim boste zagotovo pritegnili številne poglede. Zaznamujeta ga unikaten dizajn, ki poudarja njegovo prefinjenost in športno eleganco, ter napredna hibridna tehnologija.

Bogata ponudba vozil iz zaloge

Bogato ponudbo zaloge vozil Megane Conquest lahko preverite tukaj

Conquest je lahko, ob sklenitvi finančne pogodbe preko Renault Financial Services, vaš že za 24.690 evrov.

Megane Conquest ne sledi trendom, ampak jih postavlja. Njegov dizajn izžareva sodobnost in dinamičnost, kar ga naredi nepogrešljivega v mestnem vrvežu. Vsak detajl je premišljeno oblikovan, da ustvari harmonično celoto. Prepoznavna maska, izrazite linije na karoseriji in elegantno oblikovane luči so le nekatere od značilnosti, ki ločujejo Conquest od preostalih vozil. Ta avtomobil ne pritegne le radovednih pogledov, temveč tudi vzbuja občutek zadovoljstva za volanom.

Renault megane conquest | Foto: Gašper Pirman Foto: Gašper Pirman

Ekskluzivna različica R. S. Line gre še korak dlje

Renault megane conquest | Foto: Gašper Pirman Foto: Gašper Pirman Megane Conquest združuje elegantne linije in robusten slog. Njegov edinstveni dizajn vam ponuja vitek profil, veliko oddaljenost od tal in vrhunsko notranjost. Pri različici R. S. Line je učinek še močnejši. Zaljubite se v ekskluzivno barvo, športno prednjo masko, posebna platišča z rubinasto rdečimi detajli in dvojno izpušno cev.

Z nadgrajenimi elementi dizajna, kakovostnimi materiali in vrhunsko opremo prinaša ultimativno doživetje vožnje. Vsak trenutek za volanom bo prava poslastica za ljubitelje avtomobilizma. Ekskluzivnost, zmogljivost in udobje se združijo v eno, kar postavlja Megane Conquest v sam vrh razreda vozil.

Želite preizkusiti hibridni Megane Conquest? Rezervirajte testno vožnjo!

Renault megane conquest | Foto: Gašper Pirman Foto: Gašper Pirman

Hibridna tehnologija združuje najboljše iz dveh svetov

Medtem ko dizajn Megane Conquesta že sam po sebi predstavlja pravo umetniško delo, pa je pod motornim pokrovom skrita tudi tehnološka revolucija. Renaultova hibridna tehnologija, ki je ena glavnih prednosti vozila Megane Conquest.

Hibridna tehnologija združuje najboljše iz dveh svetov: električne in klasične motorje na notranje izgorevanje. To pomeni, da je avtomobil okolju prijaznejši, saj zmanjšuje izpuste škodljivih plinov, hkrati pa ohranja udobje, ki ga vozniki pričakujejo od vozil na notranje izgorevanje.

Renault megane conquest | Foto: Gašper Pirman Foto: Gašper Pirman

Tih, odziven in okreten − sinonimi za tehnologijo E-Tech 

Hibridna tehnologija E-Tech, ki se skriva v Megane Conquestu, je razvita po navdihu avtomobilskega športa. Predstavlja popolno kombinacijo zmogljivosti in učinkovitosti. V mestu zaženite motor v električnem načinu in do 80 odstotkov vožnje opravite z električnim pogonom. S tem lahko zmanjšate porabo goriva za do 40 odstotkov v primerjavi z enakovrednim bencinskim motorjem.

Z regenerativnim zaviranjem se baterija vozila Megane Conquest E-Tech hibrid samodejno polni med vožnjo. Megane Conquest E-Tech hibrid se prilagodi vsem vašim potrebam med vožnjo in zagotavlja optimalno vsestranskost, medtem ko lahko vi uživate v prijetni vožnji z odzivnim in odločnim pospeševanjem ne glede na okoliščine.

Podaljšano jamstvo kar 8 let

V zadnjih letih so se vozila precej podražila, tako nova kot tudi rabljena. Kljub temu avtomobili še vedno ostajajo nepogrešljiv del naših življenj. Zaradi visoke začetne investicije je ob izbiri novega osebnega vozila še kako pomembna dolžina jamstva, ki ga kupec prejme, ko iz salona odpelje novo vozilo. Renault svojim strankam ponuja podaljšano garancijo do osem let ali 150 tisoč kilometrov za večino svojih vozil, med njimi tudi Megane Conquest.

Ob nakupu Megane Conquest vam hkrati ni treba skrbeti niti glede zamude pri dobavi, saj so pri podjetju poskrbeli za zadostno zalogo vozil.

Želite preizkusiti hibridni Megane Conquest? Rezervirajte testno vožnjo!

Renault megane conquest | Foto: Gašper Pirman Foto: Gašper Pirman

Prednosti hibridnega vozila

Vse več avtomobilskih proizvajalcev se osredotoča na razvoj alternativnih vrst pogonov, med katerimi se je hibridna tehnologija izkazala za eno najbolj obetavnih rešitev za prihodnost avtomobilizma. Hibridna vozila združujejo prednosti električnega in klasičnega motorja na notranje izgorevanje ter prinašajo številne koristi tako voznikom kot tudi okolju.

Renault megane conquest | Foto: Gašper Pirman Foto: Gašper Pirman Nižja poraba goriva in manjši izpusti: Hibridni sistemi omogočajo izkoriščanje električne energije za gibanje vozila pri nižjih hitrostih in pospeševanju, kar zmanjšuje potrebo po porabi goriva. To pomeni, da se manj goriva porabi na kratkih razdaljah in v prometnih zastojih, kjer vozila večinoma delujejo pri nižjih hitrostih. Posledično se zmanjšajo tudi izpusti škodljivih plinov, kar je koristno za zmanjševanje ogljičnega odtisa posameznega vozila.

Polnjenje baterije pri zaviranju: Hibridna vozila pogosto uporabljajo sistem za rekuperacijo energije, ki omogoča, da se kinetična energija, ki nastane med zaviranjem, pretvori nazaj v električno energijo in se shrani v baterijo. Ta energija se nato uporabi za poganjanje električnega motorja, kar zmanjšuje obrabo klasičnih zavor in povečuje energetsko učinkovitost vozila.

Bolj tiho delovanje: Električni motorji so tišji in proizvajajo manj vibracij kot klasični motorji na notranje izgorevanje. Zato se hibridna vozila odlikujejo po bolj tihi in udobni vožnji, kar voznikom in potnikom zagotavlja večje udobje med vožnjo.

Daljši doseg: Hibridna vozila ponujajo daljši doseg kot čista električna vozila, saj imajo klasični motor na notranje izgorevanje, ki omogoča vožnjo tudi po tem, ko se baterija izprazni. To je še posebej koristno za dolge vožnje ali potovanja zunaj urbanih območij, kjer morda ni na voljo polnilnic za električna vozila.

Renault megane conquest | Foto: Gašper Pirman Foto: Gašper Pirman

Vpliv na okolje: Manjša poraba goriva in nižji izpusti pomenijo zmanjšanje emisij toplogrednih plinov. Hibridna vozila tako igrajo pomembno vlogo pri varovanju okolja, kar je ključnega pomena za trajnostno prihodnost našega planeta.

Hibridna vozila tako predstavljajo prehodno rešitev med tradicionalnimi vozili na notranje izgorevanje in popolnoma električnimi avtomobili. Njihove številne prednosti, ki združujejo okolju prijazen pogon z zanesljivostjo klasičnih motorjev, predstavljajo idealno izbiro za vse tiste, ki si želijo prispevati k varovanju okolja, a hkrati uživati v udobni in učinkoviti vožnji.

Želite preizkusiti hibridni Megane Conquest? Rezervirajte testno vožnjo!
Ne spreglejte