SiolNET. Avtomoto Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Električni in hibridni volkswagen golf v Sloveniji: ista cena, različen potencial

2

termometer

Volkswagen v Sloveniji zdaj ponuja tudi električnega in hibridnega golfa, ki pa sta cenovno kljub različnemu potencialu in uporabnosti skoraj izenačena. Razvoj električnih vozil v desetih letih?

Razvoj električne mobilnosti bo trajal vsaj še deset let

Ponudbi električnih vozil se je v Sloveniji zdaj po Renaultu in BMW uradno pridružil še Volkswagen, ki je k nam pripeljal povsem električnega e-golfa in e-upa, ob tem pa za zdaj še priključitvenega hibrida golfa GTE. Čeprav smo šele na začetku uvajanja širše električne mobilnosti, po besedah uvoznika znamke Volkswagen v Sloveniji so trenutno naše ceste sposobne letno sprejeti od 100 do 150 električnih vozil, so bili letos nedvomno storjeni prvi koraki.

"Realni trg električnih avtomobilov trenutno sploh še ne obstaja. Električni avtomobili imajo po mojem mnenju poseben naboj. Ponujajo boljši izkoristek energije, so bolj zmogljivi in zanesljivi. Toda razvoj vsega sistema, v katerega spada tudi infrastruktura, in nadaljnji razvoj tehnologij električnih motorjev in baterij, bosta trajala še deset ali 15 let. Podobno je bilo tudi z razvojem mobilne tehnologije in interneta," je razmišljal Marko Škriba, direktor znamke Volkswagen v Sloveniji.

Za električnega in hibridnega golfa dobrih 37 tisoč evrov

Volkswagen golf je že tradicionalno eden od najbolje prodajanih avtomobilov svojega razreda v Evropi in Sloveniji, saj že več deset let postavlja standarde družinskih kompaktnih kombilimuzin. Golf je po zaslugi nove prilagodljive platforme MQB zdaj na voljo z vsemi uveljavljenimi različicami pogona, z električno in hibridno različico pa nagovarja precej drugačen krog morebitnih kupcev.

V Slovenijo oba prihajata skoraj z enako ceno. Električni e-golf bo stal 37.258 evrov, hibridni GTE pa 37.676 evrov. Oba ponujata precej bogat nabor serijske opreme, ki vključuje žaromete LED, samodejno klimatsko napravo, funkcijo večnaletnega zaviranja, avtomobil tudi sam prepoznava utrujenost voznika in mu ponuja sedem varnostnih blazin in visoko raven infozabavnega vmesnika.

Zakaj bi kupili e-golfa, če za isto ceno dobimo bolj uporabnega priključnega hibrida?

Vseeno pa golf s seboj nosi vprašanje, zakaj bi se Slovenci odločili za električnega, če za skoraj enako ceno (pred upoštevanjem subvencij Eko sklada) lahko dobijo enak avtomobil s sistemom priključnega hibrida?

"Tudi sam osebno bi raje izbral priključnega hibridnega golfa, vseeno pa obstajajo stranke, ki jim je doseg električnega golfa povsem dovolj in v resnici iščejo prav tak avtomobil. Ključna prednost e-golfa je prav veliko večji električni doseg," dodaja Škriba.

Kaj pravijo številke? Električnega e-golfa poganja 85-kilovatni električni motor, ki ponuja realno od slabih sto (pri zelo nizkih temperaturah) do 150 kilometrov dosega. Hitreje od 140 kilometrov na uro e-golfa ni mogoče peljati. Na drugi strani hibridni golf GTE združuje 1,4-litrski motor TSI in električni motor, ki skupno zagotavljata sistemsko moč 150 kilovatov in do 350 njutonmetrov navora. Električni doseg vozila uradno znaša 50 kilometrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin