SiolNET. Avtomoto Novice
3,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger
BMW i4

Današnje razkritje: to je novi BMW #foto

3,07

termometer

BMW i4 | V primerjavi z lanskim konceptom so vizualne razlike majhne, i4 ostaja všečno oblikovana štirivratna limuzina. | Foto: BMW
V primerjavi z lanskim konceptom so vizualne razlike majhne, i4 ostaja všečno oblikovana štirivratna limuzina. Foto: BMW

BMW je lansko leto pokazal koncept in zagotovil, da bo končna podoba serijskega i4 le malenkost spremenjena. Držali so obljubo, i4 je ohranil poglavitne oblikovne posebnosti, tudi velike ledvičke, in bo na ceste zapeljal čez približno tri mesece. Teslin model 3 je dobil enega glavnih tekmecev, a za zdaj ostajajo pogonski podatki skrivnost.

''Odločitev, da lansiramo avto tri mesece prej, je bila preprosta,'' je dejal Oliver Zipse, izvršni predsednik BMW. I4 se bo tako v prihajajočih mesecih pridružil modeloma iX3 in i3, Bavarci pa sedaj pospešeno lovijo Teslo in druge tekmece pri ponudbi elektrificiranih modelov. Do leta 2023 bodo predstavili še 12 polnih električnih modelov in pokrili 90 odstotkov vseh avtomobilskih razredov.

BMW iX Avtomoto To je novi BMW-jev infotainment, na fizična stikala niso pozabili #foto

Serija 4 z dodatnimi zadnjimi vrati

Električni i4 je oblikovno zelo podoben seriji 4, ki so jo predstavili lansko leto. Seveda, i4 ima še dodaten par zadaj, a serija 4 gran coupe bo prav tako na voljo s štirimi vrati, ko bo zapeljala na ceste. Električna limuzina se bo od običajne ločila predvsem po modrih karoserijskih dodatkih in zaprti maski, bo pa brez izpušnih cevi na zadku. I4 deluje na uradnih fotografijah sveže in pravzaprav lično z vsakega kota.

Prilagojena arhitektura za električni pogon

Pogonski podatki ostajajo za zdaj neznani in naj bi jih pri BMW razkrili v prihodnjih tednih. Sporočili so le, da bo imela najmočnejša različica (najverjetneje i4 M) 390 kilovatov in 590 kilometrov dosega. Do stotice bo pospešila v štirih sekundah.

I4 sloni na prilagojeni arhitekturi CLAR in si jo deli s serijama 3 in 4. Na dnu bodo vgrajeni baterijski paketi z različnimi zmogljivostmi, največja pa bo imela 80 kilovatnih ur. Na voljo bo tudi osnovna različica z zadnjim pogonom in manjšo baterijo ter nižjo vstopno ceno. Novost bo tudi včeraj predstavljena osma generacija infotainmenta.

BMW i4 | Foto: BMW Foto: BMW

BMW i4 | Foto: BMW Foto: BMW

BMW i4 | Foto: BMW Foto: BMW

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin