Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 9. 2012,
14.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 12. 9. 2012, 14.38

8 let

Dacia lodgy - nizkocenovnik med enoprostorci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Lodgy je nizkocenovni enoprostorec za prevoz sedmih potnikov. Trem motorjem (bencinski in dva dizla) se bo pridružil še mali turbobencinar. Tekmeci? Rabljena enoprostorska vozila.

Nov videz in prilagodljiva notranjost

O ceni sicer lahko govorimo kot o poglavitni odliki novega izdelka, ta pa nikakor ni edina. Obe različici, pet- in sedemsedežni (razlika v ceni je 500 evrov), omogočata prevoz različnih količin tovora z zlaganjem sedežev.

Oblika sprednje maske napoveduje, kako bodo videti prihajajoči modeli Dacie, nekateri elementi (ogledala, oblikovanje zadnjega stekla) so povzeti po dusterju.

Platišča so 15-palčna, zaradi zagotovitve čim nižje cene so pri vseh stopnjah opreme jeklena. Zato pa so strešne letve serijske, dodajamo pa še podrobnost, da se pri sedemsedežni različici lahko odpirata tudi zadnji bočni stekli.

ESP-ja ni pa je

Dinamični nadzor stabilnosti je uradno na seznamu dodatne opreme, pri slovenskih trgovcih pa vozila ne bo mogoče kupiti brez tega. Najnižja cena vozila tako ni 9.500 evrov, pač pa 9.750 evrov, pri čemer naj spomnimo, da popustov na cene vozil znamke Dacia ni.

Pri osnovni opremi base se je treba odpovedati praktično vsemu, tudi okenska stekla se "navijajo" ročno. No, ne pozabimo, da sta čelni in bočni varnostni blazini spredaj serijski. Električni pomik stekel vključuje oprema ambiance, kakor tudi potovalni računalnik in daljinsko zaklepanje. Bolj avtomobilsko spodobnega videza je laureate s klimatsko napravo, avdiosistemom (tudi Bluetooth), meglenkami, volan pa je nastavljiv po višini.

Med dodatno opremo izstopa multimedijski sistem s kartografijo Evrope z možnostjo osveževanja podatkov, zaslon je na dotik. Media nav, kot se imenuje, iz Dacie prihaja tudi v modele znamke Renault.

Bencinar in dva dizla

Osemventilski 1,6-litrski bencinski motor s 60 kilovati in petstopenjskim menjalnikom predstavlja preizkušeno in trpežno različico.

Modernejši 1,2-litrski turbinski motor bo na voljo ob koncu leta. Dizelsko ponudbo predstavljata 1,5-litrska dCi-ja s 66 oziroma 79 kilovati, pri čemer je močnejši povezan s šeststopenjskim menjalnikom.

Plan: ni plana?

Pri uvozniku ne vedo, ali pa ne povejo, kakšni so prodajni načrti. Računajo na kupce rabljenih vozil, ki jim za zmerno ceno ponujajo prostorno, robustno, trpežno vozilo s triletno garancijsko dobo. Prodaja se pri nas uradno začenja 29. septembra, največ povpraševanja pa pričakujejo po bencinski različici ambiance (10.500 evrov).

Ne spreglejte