Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
7. 5. 2018,
6.35

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

Natisni članek

Karl-Thomas Neumann Evelozcity električni avtomobili

Ponedeljek, 7. 5. 2018, 6.35

5 let, 11 mesecev

Nekdanji šef Opla iz nove službe ošvrknil avtomobilske velikane

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

Nekdanji predsednik Opla se je pridružil komaj pol leta staremu ameriškemu start-up podjetju, ki napoveduje lastne električne avtomobile in rešitve mobilnosti.

Karl-Thomas Neumann je v preteklosti postavljal tudi temelje Volkswagnove električne mobilnosti. | Foto: Evelozcity Karl-Thomas Neumann je v preteklosti postavljal tudi temelje Volkswagnove električne mobilnosti. Foto: Evelozcity

Karl-Thomas Neumann je v preteklosti delal pri Continentalu in Volkswagnu, kjer je vodil njihove posle na Kitajskem, nazadnje pa smo Nemca poznali kot predsednika Opla. Kmalu po tem, ko je nemško avtomobilsko znamko prevzel francoski koncern PSA Peugeot Citroën, se je moral Neumann posloviti od svoje službe pri Oplu.

Prvi avtomobil Evelozcity obljublja za 2021

Že kot predsednik Opla je bil zagovornik elektromobilnosti in se je celo zavzemal, da bi Opel postal znamka izključno električnih avtomobilov. Iz Russelsheima se je zdaj preselil v ZDA, kjer se je zaposlil v novem zagonskem start-up podjetju Evelozcity.

To razvija lastne električne avtomobile in rešitve mobilnosti za prihodnost. Ustanovili so ga lani decembra, prvi avtomobil pa nameravajo začeti izdelovati leta 2021. Trenutno imajo sto zaposlenih, a že do konca leta se bo to število predvidoma potrojilo.

Neumann: Tradicionalne znamke sprememb ne bodo vodile

"Potrebujemo nove koncepte za mobilnost in elektromobilnost, da mesta osvobodimo prometa in onesnaženja. Prepričan sem, da tradicionalni avtomobilski proizvajalci teh sprememb ne bodo vodili. Evelozcity predstavlja tisto, kar tudi sam verjamem, da je treba storiti. Zato sem se jim pridružil," je povedal Neumann.

Evelozcity uporablja drugačno strukturo poslovnega delovanja in se odmika od klasičnih nazivov za svoje ključne zaposlene oziroma menedžerje. Podjetje bodo vodili štirje izkušeni menedžerji, ki jih bo vodil Stefan Krause, nekdanji prvi finančnik Deutsche Bank in BMW. Med vodstvenimi kadri sta še Ulrich Kranz, ki ga pogosto imenujejo za očeta BMW i3, in vodilni oblikovalec Richard Kim.

Ne spreglejte