Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Nedelja,
14. 5. 2017,
17.21

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

dirke s tovornjaki alen draganovič

Nedelja, 14. 5. 2017, 17.21

6 let, 7 mesecev

Alen Draganovič navdušil s tovornjakom: Na zadnji dirki v Avstriji kar šesti

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Alen Draganovič je z odliko sklenil uvodni dirkaški konec tedna FIA evropskega prvenstva v dirkah s tovornjaki. Na četrti dirki na stezi Red Bull Ring pri Spielbergu je osvojil kar šesto mesto skupno in celo zmagal v razvrstitvi zasebnikov. Po njegovi zaslugi se je danes na tem dirkališču F1 vrtela tudi slovenska himna.

Alen Draganovič pred tovornjakom češke ekipe Buggyra, s katerim je včeraj in danes odpeljal štiri dirke na Red Bull Ringu v Spielbergu. | Foto: Gregor Pavšič Alen Draganovič pred tovornjakom češke ekipe Buggyra, s katerim je včeraj in danes odpeljal štiri dirke na Red Bull Ringu v Spielbergu. Foto: Gregor Pavšič

Dirkaški orjak s 1.150 "konji", vozi ga Slovenec #foto


Slovenski dirkaški novinec v družbi "starih mačkov" dirkanja s tovornjaki

Alen Draganovič je 26-letni mladenič iz Žalca, ki do zdaj ni odpeljal še nobene dirke. Za svoj debi si je izbral kar uvodno preizkušnjo FIA evropskega prvenstva z dirkaškimi tovornjaki in prvi konec tedna v sezoni odpeljal z odliko. Čeprav je bil popoln novinec v družbi bistveno bolj izkušenih dirkačev, ga strah in trema nista zdelala, temveč se je pogumno boril z ovinki in postopno napredoval. Potem ko je včeraj na obeh dirkah končal na 14. in 13. mestu, je bila nedelja zanj še bistveno bolj uspešna.

Na nedeljski drugi dirki je bil šesti skupno in prvi v razredu zasebnikov. | Foto: Red Bull Na nedeljski drugi dirki je bil šesti skupno in prvi v razredu zasebnikov. Foto: Red Bull

Skoraj si je privozil prvo štartno mesto za drugo nedeljsko dirko

V prvi današnji dirki je imel sicer smolo, saj se je še z dvema sotekmovalcema zapletel v trčenje tik pred koncem dirke. Dirka je bila po tem dogodku, tovornjaki so namreč obstali na izletni coni v pesku, tudi predčasno prekinjena. Draganovič je bil deveti in je tako le za eno mesto – prva osmerica v drugi dirki štarta v nasprotnem vrstnem redu – zgrešil prvi štartni položaj nedeljske druge dirke. Kljub temu, da je štartal komaj z devetega mesta, je Žalčan pridobil tri mesta in dirko končal kot šesti med skupno 15 vozniki. Bil je tudi najuspešnejši v razredu zasebnikov, zato so mu v Spielbergu zavrteli tudi slovensko himno.

"Za nami je precej napet konec tedna, vesel pa sem tega rezultata. Kot novinec ga vsekakor nisem pričakoval. Dokazal sem, da se kljub pomanjkanju izkušenj in z nekaj sreče lahko pripeljemo celo na rob najboljše peterice," je po štirih odpeljanih dirkah povedal Draganovič.

Evropsko prvenstvo v dirkanju s tovornjaki se bo konec meseca nadaljevalo v italijanskem Misanu.
 

 

Ne spreglejte