SiolNET. Trendi Zdravje
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Zmrznjeno je boljše od pregretega

Foto: ETA
Oglasno sporočilo

Kako izbrati kakovostne in zdrave sestavine za naravne napitke? Zdaj so v pomoč nove zmrznjene mešanice Natureta.

Kdor zdravo živi, prisega na zdrave sestavine. Mnogi jih mešamo v naravne napitke, priljubljene smoothieje, v katerih kombiniramo razne vrste sadja in zelenjave z mlekom, sokom, jogurtom ali drugo tekočino, takšne mešanice pa obogatimo z različnimi semeni, oreščki in drugimi dodatki po svojem okusu. Delo v resnici opravi blender, tako da je napitek pripravljen hitro. Priročen zajtrk, malica ali drug obrok so pripravljeni, kot bi mignil. Kako pa je z zagotavljanjem zdravih osnovnih sestavin?

Nimamo vsi sadja in zelenjave na domačem vrtu, pri vseh drugih oblikah oskrbe pa smo odvisni od zaupanja v ponudnika. A poleti včasih pristanemo na manj kakovostni izbiri: že zato, ker se je sadje med potjo pregrevalo, ker je zelenjava na toplem že doma ovenela, ker je privlačila insekte, ker so se pod bleščečo površino začeli prvi procesi gnitja. Ko gre za smoothieje, je zato tudi med visoko sezono sadno-zelenjavnega obilja vredno pomisliti na visokokakovostne zmrznjene sestavine. Ko v blender dodamo takšno sadje in zelenjavo, ni treba dodajati ledenih kock za zaželeno hladen končni rezultat, ki ima zaradi ledenih kristalčkov tudi vselej prijetnejšo, bolj gladko strukturo.

Foto: ETA

Kaj pa vitamini, minerali itd.?

Mnogi ljubitelji smoothiejev tudi sami skrbijo za zaloge zmrznjenih sestavin, medtem ko druge skrbi ohranjanje vitaminov, mineralov in drugih hranil. Res je: med domačim zamrzovanjem se del teh snovi lahko izgubi. Ob tehnološko naprednem resnično hitrem postopku zamrzovanja pa je vsebnost teh snovi zagotovljena, zato velja tudi v imenu zdravja razmisliti o izboru takšnih sestavin, kot jih v Sloveniji zagotavlja Natureta iz Kamnika.

Izbira Naturetinega sadja in zelenjave, zamrznjenega po tehnološko naprednem postopku, ki ohranja 100-odstotno naravnost živil in ne povzroča izgub njihovih snovi, je res široka. Zdaj pa je ljubiteljem smoothiejev in tistim, ki bodo to zaradi nove priročnosti šele postali, ponudila še posebne mešanice za te naravne napitke.

Foto: ETA

Prihaja zeleni smoothie

V skrinjah trgovin sta bili do zdaj že na voljo Naturetina mešanica manga in banane ter trio jagod, banan in borovnic v ravno pravih razmerjih za dober napitek. Zdaj so ponudbo obogatili z zmrznjeno zelenjavno-sadno mešanico Natureta, v kateri so špinača, kumarice in banana. Visokokakovostne in ravno prav dozorele banane, ki so klasična sestavina skoraj vseh smoothiejev, se v Naturetinih mešanicah družijo s sadjem in zelenjavo večinoma lokalnega izvira. Zamrznjene mešanice iz Kamnika do slovenskih trgovin prepotujejo le kratko pot, na kateri je ves čas zagotovljena ustrezna nizka temperatura, zato so  res dobra izbira za vse, ki iščete kakovostno sadje in zelenjavo za svoje smoothieje. Pa na zdravje!

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin