SiolNET. Trendi Zdravje
2,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Trening, po katerem telo maščobe porablja še več dni #video

2,48

termometer

Anja Markovič s Planet TV je preizkusila, kako poteka intenzivni trening, katerega pozitivni učinki se poznajo še naslednje dni. Telo po nekaj minutah resnično napornega treninga namreč še dva dni samo porablja maščobe.

[video: 66354 / ]

Visoko intenzivni intervalni trening je vadba, na kateri skoraj ostaneš brez sape, pot pa teče v potokih. Na koliko obratih je telo med takim treningom? "Delamo nad 85 odstotki maksimalnega srčnega utripa," je povedala trenerka Klavdija Likar. "Smo v 'rdečem območju', seveda pa tudi počivamo, da lahko obnovimo zaloge energije."

Se sprašujete, zakaj neki bi človek sploh presegal svoje meje? "Predvsem zato, da lahko nekaj dosežemo, spremembo, cilj, ki si ga zadamo. Če se ves čas gibljemo v območju udobja, potem nikoli ne naredimo toliko več, da bi telo spravili v trenutek, ko ne zmore več," je povedala ena od udeleženk vadbe.

Vsi udeleženci takšnega treninga opažajo, da se po njem počutijo bolje, ne nazadnje se trdo delo pozna tudi na postavi. Po takšnih treningih namreč telo maščobe porablja še dva dneva, zato je še posebej primeren za tiste, ki želijo izgubiti kakšen kilogram.

Trening in stradanje ne gresta skupaj

A pozor! Stradanje nikakor ne pride v poštev. "Treba je jesti pravilno," je poudaril trener Eduard Žalar. "Če hujšamo, velja pravilo, da ne jemo takoj po treningu, ampak od 30 do 45 minut po njem, da podaljšamo učinek porabljanja maščob." V vsakem primeru pa z visoko intenzivnim intervalnim treningom ne gre pretiravati. Dvakrat na teden bo ravno prav.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 13
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin