Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Neža Mrevlje

Torek,
11. 8. 2015,
15.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 11. 8. 2015, 15.07

8 let

Špargljeva voda – zvijača ali dobra ideja?

Neža Mrevlje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ameriška veriga trgovin in restavracij z zdravo prehrano je na police zložila nov proizvod - ustekleničeno vodo z v njej namočenimi šparglji. Je ta voda bolj zdrava, okusna in osvežilna?

Novih idej, kako zapakirati ustekleničeno vodo z raznimi dodatki in okusi in iz nje narediti prodajni izdelek, če že ne uspešnico, je precej. Poseben korak v to smer je naredila ameriška veriga trgovin in restavracij z zdravo prehrano Whole Foods Market, ko je med svoje prodajne artikle vključila novega: steklenice vode, v vsaki izmed teh pa so namočeni po trije šparglji.

Vodo z namočenimi šparglji, in to še zunaj sezone te zelenjave, pa prodaja za okoli pet evrov in pol.

Pogled je zabaven, vsebina nepotrebna Pogled na izdelek je sicer precej zabaven, vendar pa je zato toliko manj uporabna in smiselna njegova vsebina.

Že tako je pri vodah, ki jim dodajamo različne sveže dodatke, vprašanje, ali so te res kaj bolj blagodejne za uživalca kot samo tekočina, ki priteče iz pipe. No, resda v njej plavajoči sveži metini listi, koščki limone, jagod, ingverja ali pomaranče pijačo prijetno osvežijo in ji dodajo okusno aromo.

Seveda ima svoje vitaminske prednosti pred navadno vodo domača limonada ali z vodo zmešan naravni pomarančni sok, nekaj malega pa seveda tudi z različnimi zelenjavnimi ali zeliščnimi koščki naplavljen napitek.

Voda z artičokami A to očitno niso edine ideje, kako nadgraditi okus in nutricistično vsebino vode. Ljudje si namreč v vodo dajejo tudi artičoke, javorjev sirup, zdaj očitno tudi šparglje.

A resnica je, da ne glede na dodane različne koščke sadja ali zelenjave, razen če seveda ne gre za naravni sadni ali zelenjavni sok, pomešan z vodo, tako dodelana pijača kljub vsemu nima prav veliko prednosti kot sama sveža voda. Gre namreč za minimalne učinke.

Jejmo šparglje v sezoni Prav zato steklenica vode z dodanimi šparglji, še posebej le tremi, nima prav veliko pomena, še manj pa resnične hranljive in vitaminske prednosti. Četudi vloženo zelenjavo nato pojemo, je to še vseeno premalo, da bi v telo opazno vnesli njene dobre lastnosti. Zato si jih raje privoščimo več in za obrok ter, seveda, ko je sezona špargljev.

Ne spreglejte