Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 12. 2017,
9.15

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogočajo Soline

Foto: Thinkstock

Natisni članek

božič novo leto darilo zdravje advertorial

Torek, 12. 12. 2017, 9.15

2 meseca, 1 teden

Praznična darila, ki dišijo po morju

Vsebino omogočajo Soline

Foto: Thinkstock

Kaj pravite na to, da bi vaša praznična darila letos dišala po morju? Predstavljamo vam ideje, s katerimi boste lahko osrečili prav vse svoje najbližje.

Ni lepšega od darila, ki prihaja iz srca. | Foto: Ni lepšega od darila, ki prihaja iz srca.

Popestrite letošnje praznično vzdušje s praktičnimi darili, ki imajo posebno sporočilo. Poiščite navdih v naravi, slovenskem izvoru in v dobrotah, ki nam jih ta ponuja. Poklonite jih z ljubeznijo in dopolnite s toplim sporočilom.

Pravijo, da je sol morje, ki ni moglo nazaj na nebo. | Foto: Pravijo, da je sol morje, ki ni moglo nazaj na nebo. Darilo za boljše počutje in lepotni tretma? Izbira je vaša

Navdih lahko najdete kar v Krajinskem parku sečoveljske soline, kjer v blagem zavetrju solnih polj ponujajo in izdelujejo darove morja, ki krepčilno delujejo na telo, v organizmu vzpostavljajo ravnovesje, mu vračajo energijo ter hranijo in obnavljajo kožo.

Združeni izdelki naravnega izvora

Pod blagovno znamko Lepa Vida so združeni izdelki naravnega izvora. Vsebujejo dragoceno morsko sol, pridobljeno na tradicionalen način v Krajinskem parku Sečoveljske soline, prav vsak izdelek pa pripoveduje lastno zgodbo s pridihom mediteranskega rastlinja. Vsaka nega z izdelki Lepa Vida je edinstven sprehod po solinah.


Podarite najbližjim približek morja.  | Foto: Podarite najbližjim približek morja.

Naš izbor

Lepa Vida soline | Foto:

1. Solinsko blato

Solinsko blato je s slanico obogatena istrska ilovica, pastozna, drobnozrnata, naravno mehka, homogena masa, črnikaste barve. Zaradi postopnega dozorevanja v solinskih bazenih vsebuje visoko koncentracija mineralov. Je naravna učinkovina, ki se uporablja v sprostitvene in lepotne namene, saj pospešuje izločanje znoja in odpadlih snovi iz telesa, koža pa postane mehkejša, bolj napeta in čistejša, zato se priporoča pri tretmajih za odpravo celulita in preoblikovanju telesa, kot tudi za masko za obraz.

Kot obloga za telo Lepa Vida soline | Foto:

Nanesite debel sloj solinskega blata na telo (boke, stegna in trebuh). Predel, ki je namazan s solinskim blatom, povijte s folijo in toplo brisačo. Po 20 minutah izdelek odstranite s pomočjo priložene lesene spatule, uporabljeno blatno oblogo pa zavrzite v koš za smeti. Kožo sperite z mlačno vodo. kot maska

Kot maska za obraz

Odstranite ličila z obraza, ga temeljito umijte in obrišite. S pomočjo prstov ali kozmetičnega čopiča nanesite tanko plast solinskega blata in se pri tem izognite predelu okrog oči. Pustite, da se solinsko blato približno 15–20 minut suši, nato ga odstranite s pomočjo vlažne papirnate krpice ali vate in kožo sperite z mlačno vodo.


2. Slanica – matična voda Lepa Vida soline | Foto:

Slanica je visoko koncentrirana morska voda, ki nastane v procesu zgoščevanja morske vode kot vhodne surovine. Morska voda, speljana skozi sistem solinskih polj, se v zadnjih bazenih kristalizira v sol. Ko solinarji poberejo kristalizirano sol, ostane gosto koncentrirana tekočina – slanica. Minerali, ki so prisotni v slanici, pripomorejo k normalnemu delovanju kože ter ohranjajo njen sijoč videz in naraven pH.

Uporaba

Slanico je moč uporabljati na različne načine in je zelo cenjena v naravni negi telesa, saj je izdelek iz Piranskih solin 100% naraven in ne vsebuje dodatkov.

  • Slanico lahko uporabite za čiščenje in nego obraza, in sicer kot tonik ali masko za obraz.
  • Z dodajanjem slanice v kopel pospešimo krvni obtok celotnega telesa ter s tem izločanje odpadnih snovi iz telesa, koža pa postane bolj napeta, elastična in mladostna.
  • Slanico lahko uporabljate tudi kot naravni deodorant, saj pomaga čistiti pot ter preprečuje rast bakterij, ki povzročajo neprijeten vonj v predelu pazduh.
  • Slanica kot ustna vodica pomaga pri vzpostavljanju uravnotežene ustne flore in služi kot dodatek k vaši dnevni ustni higieni.
  • Slanica pomaga ohranjati svežino las ter kodre, z redno uporabo pa pripomore tudi k preprečevanju nastanka mastnega lasišča.

V Krajinskem parku Sečoveljske soline, ki se v južnem delu občine Piran razteza čez približno 750 hektarjev, še danes vzdržujejo 700-letno tradicijo naravne in ročne pridelave soli.

Izdelke iz Piranskih solin lahko kupite prek spletne trgovine ali na prodajnih mestih po Sloveniji.

Ne spreglejte