Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 2. 2013,
10.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 21. 2. 2013, 10.19

8 let

Pogoste navade, ki ogrožajo naše zdravje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ne boste verjeli, koliko na videz nedolžnih navad pravzaprav ogroža naše zdravje.

Uporaba mobilnika pred spanjem Švedski znanstveniki so ugotovili, da uporaba mobilnika pred spanjem lahko povzroča nespečnost in glavobole. Poleg tega so ugotovili, da ljudje, ki se pred spanjem "igrajo" s svojim telefonom, težje zaspijo.

Izogibajte se večerni uporabi mobilnih telefonov, pazite tudi, da ga ne boste puščali na nočni omarici. Postavite ga daleč od vašega ležišča.

Jemanje tablet z napačno pijačo Preden vzamete tableto, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, saj nekatere pijače lahko povečajo ali celo zmanjšajo učinke zdravil, lahko celo povzročajo nadležne stranske učinke.

Grenivkin sok lahko poveča učinkovitost nekaterih zdravil in povzroča močne stranske učinke.

Zelo nevarno je tudi mešanje zdravil z alkoholom. Alkohol tako zmanjšuje učinkovitost antibiotikov, skupaj z analgetiki ali uspavalnimi tabletami pa lahko deluje kot opijat.

Solata ni vedno najboljša izbira Sama solata je zdrava, celo priporočljiva za uravnoteženo prehrano. Največja težava solat je način priprave. Če zdravo solato zabelite z različnimi mastnimi prilivi, salamami in sirom, vam prav gotovo ne bo koristilo. Vaša solata bo postala samo masten približek zdravega obroka.

Solato zato začinite z oljčnim, bučnim ali sončničnim oljem, jabolčnim kisom ali limono. Ne pretiravajte s soljo, če želite, da bo solatni obrok bolj nasiten, pa mu dodajte pest različnih semen (bučnih, lanenih, sončničnih …).

Jutro s toplo vodo in limono Kozarec tople vode z limono sicer zelo dobro vpliva na vašo prebavo, vendar zobozdravniki opozarjajo, da napitek škodi vaši zobni sklenini.

Namesto vode in limone si zjutraj privoščite metin čaj.

Preskočiti zajtrk Čeprav različni znanstveniki po vsem svetu že več let vztrajno dokazujejo pozitivne učinke zajtrka, kar eden od osmih odraslih še vedno ne zajtrkuje.

Študija iz leta 2009, objavljena v reviji Obesity, je celo dokazala, da se ljudje, ki preskočijo zajtrk, redijo.

Začnite dan z zdravim obrokom, bogatim z žitaricami in svežim sadjem.

Izbira nizkokaloričnih izdelkov in izdelkov brez maščobe Hrani z nižjo vrednostjo maščobe dodajo sladkor, saj tako izboljšajo njen okus. Sladkor sproži nastajanje inzulina, ki posledično niža količino sladkorja v krvi. Posledica sta lakota in prenajedanje.

Namesto dietnih izdelkov raje izberite navadne, vendar v manjših količinah.

Težke torbice Nošenje težkih torbic lahko povzroča hude bolečine v ramenih, vratu in hrbtenici, poleg tega lahko pride do neravnovesja v mišični strukturi.

Redno skrbite za praznjenje stvari v torbici, ki se tam kopičijo dan za dnem. Izberite manjšo torbico, saj se boste tako izognili, da boste vanjo metali vse možne in predvsem nepotrebne pripomočke.

Ne spreglejte