Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 9. 2012,
14.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 4. 9. 2012, 14.05

8 let

Nekaj preprostih korakov do večno vitke postave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Recept za vitko postavo je preprost: uravnotežena prehrana z najmanj tremi zdravimi obroki na dan. Naučiti se morate samo, kako pravilno razporediti kalorije čez dan.

Odrecite se strogim nekajtedenskim dietam in stradanju. Skrivnost večno vitke postave je v pravilnem prehranjevalnem režimu.

Kako razporediti kalorije – Kar 70 odstotkov kalorij zaužijte med kosilom in večerjo, s tem, da mora biti večerja nekoliko lažja od kosila. – 15–20 odstotkov kalorij zaužijte za zajtrk. – preostalih 10–15 odstotkov porazdelite med dopoldansko in popoldansko malico.

Dieta s 1500 kalorijami Upoštevati morate, da je za normalno delovanje organizma treba zaužiti vsaj 1500 kalorij na dan. Porazdelite jih na naslednji način:

Zajtrk: 180–240 kalorij Dopoldanska malica: 60–90 kalorij Kosilo: 440 kalorij Popoldanska malica: 60–90 kalorij Večerja: 400 kalorij

Pravilna porazdelitev živil – Osnovna živila so ogljikovi hidrati, ki sestavljajo kar 60 odstotkov vseh zaužitih kalorij (testenine, riž, kruh, kosmiči, sadje, zelenjava). – 25 odstotkov hrane naj bo v obliki maščob. – Preostanek kalorij lahko zaužijete v obliki beljakovin (meso, ribe, mlečni izdelki, stročnice).

Izberite prava živila Predstavljamo vam nekaj predlogov živil in način, kako jih lahko porazdelite čez dan oziroma čez cel teden. Svetujemo, da na začetku vodite dnevnik in si zapisujete zaužito hrano. Pomembno je, da poskrbite, da bo vaš jedilnik vsak dan bogat s sadjem in zelenjavo.

Zelenjava: 250–300 gramov (dvakrat na dan) Sadje ali sokovi: 150 gramov (trikrat na dan) Krompir: 200 gramov (dvakrat na teden) Kruh: 50 gramov (trikrat na dan) Testenine ali riž: 80 gramov na dan Mleko ali jogurt: 125 gramov (dvakrat na dan) Sir: 150 gramov (trikrat na teden) Meso: 100 gramov (tri- do štirikrat na teden) Salame: 50 gramov (enkrat do dvakrat na teden) Ribe: 150 gramov (trikrat na teden) Jajca: dvakrat na teden Sveže stročnice: 100 gramov (tri- do štirikrat na teden) Ekstra deviško oljčno olje: 180 gramov na teden (3 jedilne žlice na dan) Maslo: 10 gramov (1 jedilna žlica, ne več kot štirikrat na teden)

Ne spreglejte