Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 5. 2021,
11.32

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Mandatum

Natisni članek

advertorial laserska odprava dioptrije odprava dioptrije nagradna akcija Mandatum Vidim očesni kirurški center

Ponedeljek, 31. 5. 2021, 11.32

2 meseca, 1 teden

Nagrada: odstranitev dioptrije po meri

Vsebino omogoča Mandatum

Izkoristite priložnost! Prijavite se na nagradno akcijo in morda ravno vi OSVOJITE NAGRADO − ODSTRANITEV DIOPTRIJE PO MERI.

Mandatum4 | Foto:

Kaj pomeni odstranitev dioptrije PO MERI?

Vidim | Foto: V VIDIM Očesnem Centru v Celju izvajajo vse metode odstranitve dioptrije, ki so v svetu trenutno znane. Njihov izbor metode, s katero bodo pacienti operirani, temelji na varnosti. Ogromno naredijo prav za varnost, pri čemer zahtevajo predvidljivost rezultatov in najboljšo možno rešitev za posameznega pacienta.

V osnovi operacije oči delimo na LASERSKO odstranitev dioptrije in pa odstranitev dioptrije z VGRADNJO LEČ. 

Pri laserski odstranitvi dioptrije obstajajo štiri različne metode, in sicer PRK, LASIK, ReLEx SMILE in PRESBYOND.

Pri vgradnji leč pa se metode delijo na vgradnjo leče ICL in pa na zamenjavo leče IOL.

VIDIM Očesni Center je slovenskemu tržišču kot prvi že večkrat predstavil nove revolucionarne metode za odstranitev dioptrije. Med njimi sta ReLEx SMILE in PRESBYOND. Kot tokratna novost je zelo uspešna metoda za odpravljanje posledic bolezenskega stanja KERATOKONUS z vstavitvijo obročkov KERARING.

Nagradna akcija je zaključena.

Srečna nagrajenka je Didka Perovšek. Čestitamo!

Nagrado podarja Očesni Center VIDIM v Celju.

Kako vem, katera metoda bo primerna zame?

Mandatum | Foto:

Na izbiro ustrezne metode vpliva več dejavnikov. Ob prvem obisku se opravijo natančne preiskave na zahtevnih medicinskih aparaturah. Zdravnik nato prouči rezultate preiskav in se pogovori s pacientom o njegovih željah, življenjskem slogu in navadah. Zanimivo je, da so informacije o življenjskem stilu izjemno pomembne, saj so marsikdaj odločilni dejavnik pri izbiri med eno in drugo možnostjo posega. Če se pacient recimo ukvarja z ekstremnimi športi, pri čemer obstaja velika verjetnost poškodbe očesa, mu bomo vsekakor odsvetovali metodo LASIK, pri kateri ostaja ranljiv roženični reženj. V določenih primerih je za pacienta najprimernejša ena metoda, včasih pa lahko tudi več. Redki so primeri, ko pacientovo oko ni primerno za tovrsten poseg. V 98 odstotkih primerov najdemo ustrezno rešitev za slovo od očal ali kontaktnih leč, in to nas veseli.

V preteklosti je bil eden od težjih primerov, ko za njegovo odpravo še ni bilo rešitve, KERATOKONUS, ki ga zdaj že uspešno odpravljajo v VIDIM Očesnem Centru.

Mandatum | Foto:

Ne spreglejte