Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 5. 2012,
14.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

bikini

Četrtek, 3. 5. 2012, 14.09

8 let

Katero sadje topi maščobe?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sadje ni samo zdravo, pomaga tudi pri hujšanju. Zato se mu ne izogibajte in hitro preberite, katero vam bom pomagalo pri topljenju maščob.

Prihaja sezona sadja in tako tudi razlog več, da mu v prihodnosti namenite več prostora na vaših krožnikih. Z vnosom zadostne količine sadja na dan, boste zaužili veliko potrebnih vitaminov, hkrati pa boste pospešili proces hujšanja, in to na naraven način.

Poglejmo, katero sadje vam bo pomagalo pri kurjenju maščob.

Jabolko Jabolko je pri nas osnovni sadež, ki pa se mu prepogosto izogibamo. Stari rek Eno jabolko na dan prežene zdravnika stran drži, saj ima veliko vitaminov C in E, magnezija, kalija in silicija. Poleg tega, da obvaruje telo pred prostimi radikali, vzdržuje nizek holesterol in topi maščobe.

Pri hujšanju lahko uživate tudi jabolčni kis, ki zelo spodbuja metabolizem. Lahko ga dodajate solatam ali ga zaužijete eno žličko na dan na tešče.

Avokado Avokado je znan po svoji visoki vsebnosti antioksidantov in maščobnih kislin omega 3. Poleg tega ima veliko vlaken, kar uravnava prebavo in veliko nenasičenih maščobnih kislin, ki pomagajo pri kurjenju maščobnih oblog okrog trebuha.

Avokado na splošno velja za enega najbolj hranljivih sadežev, saj vsebuje skoraj vse hranilne snovi, ki so pomembne pri zmanjševanju tveganja za nastanek hudih bolezni.

Ananas Ananas velja za kralja med sadeži, ki kurijo maščobe. Strokovnjaki svetujejo, da naj bi ga svežega zaužili po vsakem obroku, saj spodbuja prebavo. Ananas razen biotina (B7), vitamina B12 in vitaminov E in C vsebuje tudi veliko bromelaina, ki velja za enega najboljših naravnih zdravilnih sredstev in prav ta encim pospeši razgradnjo beljakovin na manjše delce.

Pri uživanju ananasa morajo biti pozorni predvsem ljudje, ki imajo občutljiv želodec, saj vsebuje veliko kisline.

Breskev Raziskovalci v Koloradu so dokazali, da ljudje, ki zaužijejo veliko breskev, pokurijo sto kalorij več od tistih, ki jih ne jedo. Kislina, ki se nahaja v breskvah, namreč pospešuje topljenje maščob.

Ne spreglejte