Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 1. 2016,
19.43

Osveženo pred

2 meseca

Siol.net

Natisni članek

otroci Ustvarimo boljši svet advertorial Lidl Slovenija

Nedelja, 17. 1. 2016, 19.43

2 meseca

Za enega otroka odpadek, za drugega trenutek sreče

Siol.net

Bryan Ware se je nekega dne v restavracijo odpravil praznovat svoj rojstni dan, dobil pa mnogo več kot le dobro večerjo. Prišel je do ideje, kako otrokom po bolnišnicah pričarati veselje.

Od starih voščenk do novih umetnin V Kaliforniji vsako leto na odpad roma približno 35 tisoč voščenk, in to samo iz restavracij, ki jih otrokom razdelijo, da bi lažje zdržali za mizo. A našel se je oče, ki se mu je to zdelo nezaslišano. Verjel je namreč, da bi nekateri otroci še kako radi ustvarjali tudi z rabljenimi voščenkami. Svojo dobro zgodbo je začel pisati pet let nazaj.

Začelo se je z vprašanjem: "Kam pa gredo vse te voščenke?!"

Ste vedeli, koliko še popolnoma uporabnih voščenk pristane v smeteh? | Foto: Ste vedeli, koliko še popolnoma uporabnih voščenk pristane v smeteh? Bryanu Waru se je ideja porodila leta 2011, ko je družino peljal v restavracijo na praznovanje rojstnega dne. Da njegovim otrokom ne bi bilo dolgčas, so jim natakarji razdelili voščenke in liste papirja za krajšanje časa.

Radovednega očeta je zanimalo, kje na koncu pristanejo te voščenke. Dobil je odgovor, ki ga ni pomiril, saj voščenke po uporabi romajo v koš za smeti. Takrat je dobil spodbudno idejo – zakaj ne bi voščenk reciklirali in jih dali otrokom, ki bi jih z veseljem uporabljali še naprej?

V štirih letih so otrokom podarili že dva tisoč škatel voščenk

V kalifornijskih bolnišnicah nastajajo prave umetnine ... | Foto: V kalifornijskih bolnišnicah nastajajo prave umetnine ... Tako je nastalo združenje Crayon Initiative, ki po kalifornijskih restavracijah zbira obrabljene voščenke, jih raztopi in predela v popolnoma nove. Pri tem pomagajo tudi otroci, ki se obenem učijo o nesebičnosti, pomoči drugim in tem, da nimajo vsi otroci take sreče kot oni.

Voščenke nato romajo v bolnišnice, kjer se jih otroci vedno znova razveselijo, saj si z ustvarjanjem krajšajo čas in pozabijo, kje se pravzaprav nahajajo.

Bryan Ware je lahko navdih vsem, ki so prepričani, da je treba veliko, da lahko pomagaš pomoči potrebnim. Ideja za dobro delo nas čaka na vsakem koraku, le videti jo je treba in zgrabiti priložnost.

Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija.

Ne spreglejte