Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 6. 2014,
7.57

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Siol.net

Foto: Thinkstock

Natisni članek

advertorial Ustvarimo boljši svet Lidl Slovenija

Ponedeljek, 30. 6. 2014, 7.57

2 meseca, 1 teden

Potrebujete idejo za ustvarjanje? Uporabite gumbe!

Siol.net

Foto: Thinkstock

Skoraj vsak dom ima posebno škatlo, v kateri hranijo pribor za šivanje in množica gumbov. Rdeči, modri, veliki in majhni gumbi. Jih želite odvreči? Z njimi lahko ustvarite nov nakit in polepšate dom.

Vroče dneve, ko se temperatura čez dan tako poviša, da je bolje ostati med štirimi stenami, lahko izkoristite za ustvarjanje. Odprite škatlico, v kateri se je nabral kup gumbov, in začnite ustvarjati. Z gumbi lahko ustvarimo novo preobleko za luč, zapestnico, verižico, okvir za uro, tudi fotografije.

Prenovimo stensko uro! Preglejmo, kakšne barve gumbov imamo na razpolago. Izberimo priljubljene barve, ki nas bodo ob pogledu na uro navdihnile. Uro, ki jo želimo preoblikovati in ji dati svoj pečat, položimo na mizo, del, ki ga lahko zapolnimo z gumbi, pa preizkusno "napolnimo" z njimi. Razporedimo jih. Vzemimo sekundno lepilo in vsak gumb posebej pritrdimo na podlago. Ko končamo delo, lahko novo uro že obesimo. Vsi bodo spraševali, kje ste jo kupili.

Otroke, ki so komajda začeli počitnice, zaposlite z ustvarjalnimi idejami. Pripravite pisane gumbe, šeleshamer, barvice ali flomastre in skupaj ustvarjajte. Narišite drevo oziroma deblo z vejami, na veje pa prilepite pisane gumbe. Pokazali jim boste drugačen pogled na naravo.

 | Foto:

Bi radi uokvirili ujeti trenutek s počitnikovanja? Okvir, ki že nekaj časa leži v omari, očistite, pripravite si gumbe treh različnih barv in sekundno lepilo. Da bi vedeli, kako bo videti novi okvir, na bel list skicirajte okvir in uporabite enake barve za risanje gumbov. Če vam izbor barv na skici ni všeč, izberite druge. Gumbe nalepite na okvir, fotografijo vstavite vanj in že ste končali.

Vas mika, da bi zamenjali ščipalke za perilo? V škatli z gumbi najdite enako velike gumbe, ki jih nalepite na spodnji rob ščipalk. Te stilske ščipalke lahko uporabite tudi za pritrjevanje lističev, na katerih imate zapisane lepe misli, ali pa služijo kot opomnik za opravila, ki jih namestite na krajšo vrv.

Ima vaša prijateljica rojstni dan? Zavijanje darila, ki ste ji ga kupili, popestrite z gumbi, ki jih nataknete na trak volne ali vrvico. Vrvico potegnite skozi obe luknjici gumbov (vrvica naj ne bo predebela). Ko nataknete dovolj gumbov, vrvico ovijte okoli darila. Tako zavitega darila zagotovo še ni prejela. Oblikujete lahko tudi posebno voščilnico: iz barvastega kartona izrežite obliko voščilnice, na sprednjo stran pa nalepite gumbe. Te lahko nalepite po določenem vrstnem redu ali pa jih namestite popolnoma naključno. Ko jih nalepite, jih s črnim flomastrom obkrožite, na voščilnico pa ne pozabite dodati napisa: "Vse najboljše!"

 

Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija

Ne spreglejte