Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 10. 2015,
7.07

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Siol.net

Foto: Thinkstock

Video: YouTube

Natisni članek

advertorial noč čarovnic Ustvarimo boljši svet Lidl Slovenija

Petek, 23. 10. 2015, 7.07

2 meseca, 3 tedne

Ideje za ustvarjanje: pripravite se na noč čarovnic!

Siol.net

Foto: Thinkstock

Video: YouTube

Bliža se najbolj strašna noč v letu. In s tem tudi razlog, da se malce pozabavamo. Imamo nekaj idej, kako pričarati tisto pravo čarovniško vzdušje.

Se boste tudi vi prelevili v strašljiva bitja?

Časa, da se pripravite, imate še dober teden, saj se bo najbolj strašna noč v letu zgodila na noči z 31. oktobra na 1. november. Večer, ko oživijo čarovnice, okostnjaki in duhovi, je torej pred vrati, a imate še ravno dovolj časa, da pripravite vse potrebno za praznovanje.

Ste vedeli?

Praznovanje noči čarovnic mnogi povezujejo z ZDA, zato je nekaj časa veljala za manj priljubljen praznik pri nas. A tudi pri nas je zdaj vse bolj priljubljen, saj je odlična priložnost za zabavo in sproščanje v čarovniških kostumih in ob izrezanih bučah. Praznik je namreč keltskega izvora, le da se je prej uveljavil v tujini. Kelti so namreč verjeli, se na 1. novembra začne novo leto in da nas na predvečer tega prehoda obiščejo vsi duhovi in mrtvi ter da nad nami letijo čarovnice.

Pričarajte pravo čarovniško vzdušje

Letos si privoščite nekaj zabave, in sicer tako, da ob tem tudi kaj ustvarite in izdelate vse potrebno za praznovanje. Na srečo za to ne potrebujete veliko, saj kostum, okraske in druge dodatke lahko naredite kar sami. Našli smo nekaj idej, kako okolico v teh dneh spremeniti v mističen in strašen prostor.

Lučke iz buč in strašljive buče

Stanovanje naj bo videti, kot da bi v njem živela čisto prava čarovnica. Izdelajte lučke iz buč in na okna postavite izrezane buče, ki bodo za hip prestrašile še tako pogumnega obiskovalca.

Čarovnica v zadnjem hipu

Se še niste čisto odločili, ali bi se tudi sami preobleki? Nič hudega, precej hitro in preprosto lahko sami izdelate čarovniški kostum.

Ni čarovnice brez metle …

Če se boste našemili ali ne – čarovniško opremljeno stanovanje ne sme biti brez metle, naslonjene v kot ali obešene na steno.

Za najmlajše čarovnice in čarovnike

Navada je, da v noči čarovnic najmlajši, ki so se preoblekli v kostume, dobijo čokoladico ali bombone. Zelo lično in še bolj zabavno bo, če jim te ponudite v tematsko obarvani škatli.

* Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija

Ne spreglejte