Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 7. 2010,
15.21

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 8. 7. 2010, 15.21

8 let, 1 mesec

TOP 10 morečih sanj in njihova analiza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dogodki in občutja iz časa, ko smo budni, se dostikrat vpletejo v naše sanje. Žal te niso vedno sladke, kot bi si morda želeli, ampak se včasih razvijejo v prave nočne more.

Na pomoč! Lovijo me!

Ne glede na to, ali vas v sanjah preganja lev, tašča ali vampir, želite v resničnem življenju pred nečim pobegniti. Analiza sanj: bežite pred soočenjem, najraje bi se skrili in počakali, da mine. Lahko gre za določeno čustvo, spor ali le zoprn spomin, ki bi ga želeli pozabiti.

Izgubljen in nepripravljen

Med pogostejše sanjske zgodbe sodi tudi tista, ko ne najdemo pravih vrat ali ko zamujamo na vlak, izpit ali sestanek. Šola, kariera, domovanje … predstavljajo stopničke v našem življenju, in če na spremembe nismo pripravljeni, se v sanjah soočamo z blodenjem po labirintu, z zaklenjenimi vrati … Analiza sanj: sanje, da zamujate na zmenek, sestanek … predstavljajo vaš strah pred spremembo in nezmožnost zgrabiti priložnost. Morda še niste pripravljeni na spremembe ali na velike odločitve. Če se vam pogosto sanja o šoli, kljub temu da ste šolske klopi že davno zapustili, se morda počutite manjvredne in ne zaupate v lastne sposobnosti.

Goli v javnosti

Uf, zares zoprne sanje. Še hujše kot tiste, ko prikorakate v službo v pižami in copatih. Analiza sanj: če se v sanjah znajdete brez obleke v množici ljudi, pomeni, da ste v procesu razkrivanja resničnega sebe.

Izpadajoči zobje

Se vam je že sanjalo, da ste si želeli podariti nasmeh v ogledalu, ko pa ste odprli usta, ste bili brez vseh zob? Ali pa da ste začutili nekaj trdega med zobmi in ko ste stvar pljunili ven, ste ugotovili, da je to vaš lastni zob? Analiza sanj: imate težave s samopodobo in izražanjem sebe. Ne bo pa odveč, če se odpoveste sladkarijam in obiščete zobozdravnika.

Tečem, pa se zares sploh ne premikam …

Ste kdaj v sanjah želeli bežati pa se vam je zdelo, kot da se gibljete v počasnem posnetku? Ali da se zares kljub naporu sploh ne premikate? Analiza sanj: gibanje kot v počasnem posnetku pomeni, da ste trenutno v stiski in da je vaše življenje polno ovir.

Letim

Občutek, da lahko letimo, je sicer za marsikoga lep, za koga drugega pa grozljiv. Analiza sanj: če si v sanjah pogosto delite nebo s pticami, pomeni, da ste tudi v resničnem življenju neustrašni, ustvarjalni in zlahka izražate svoje misli. Kaj pa, če se sanje o letenju slabo končajo? Berite naprej ...

Paaadaaam ...

Zagotovo ste v sanjah že doživeli prosti pad. Analiza sanj: ste popolnoma brez nadzora nad svojim življenjem, nekaj (ali nekdo) vam je v življenju spodneslo tla pod nogami.

Utapljam se

Če se vam pogosto sanja, da se utapljate ali da vas zalije ogromen val, vas nekaj v življenju močno obremenjuje. Analiza sanj: utapljanje simbolizira občutke nemoči v resničnem življenju. Ogromen val, ki je tik pred tem, da se zlomi nad vami, lahko predstavlja življenjski izziv, pred katerim ste se znašli, naraščajoča voda okrog vas pa lahko pomeni, da so vam skrbi "zrasle čez glavo" in da ne zmorete prevzeti nadzora nad njimi.

Oprostite, kje je stranišče?

V sanjah iščete stranišče, in ko ga končno najdete, je pokvarjeno ali pa ga za vrati sploh ni. Analiza sanj: najočitnejša analiza bi seveda vodila v smer, da vas podzavest želi na ta način opozoriti, da je čas, da vstanete iz postelje in spraznite mehur. Če pa se malo bolj poglobite, je lahko neuspešno iskanje stranišča v sanjah odraz vaše potrebe po večji zasebnosti.

Ujetnik

Se vam je kdaj sanjalo, da ste zaklenjeni v sobi ali živi zakopani? Potem vam verjetno nekaj v vašem življenju daje občutek ujetosti. Ste se odločili sprejeti službo, ki sploh ni za vas? Ste zadolženi do grla? Se vam zdi, da nimate nobenega vpliva na določene stvari v vašem življenju? Analiza sanj: ne zmorete uresničiti vseh svojih potencialov, nekaj ali nekdo vas pri tem zadržuje.

Ne spreglejte