Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 7. 2013,
7.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Kate Middleton princ William otrok

Torek, 23. 7. 2013, 7.54

8 let

Zvezdniki, ki praznujejo na isti dan kot kraljevi otrok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Medtem ko je vsa Britanija dihala s Kate, ob novici o začetku rojevanja pa so se razveselili tudi preostali kotički sveta, so bili nekateri, ki so upali, da bo zdržala še kakšno uro dlje.

Novi član družine, za katerega za zdaj še ni jasno, kako mu bo ime – na britanskih stavnicah ime George sicer dosega najvišje stave –, se je rodil ob 16.24 po britanskem času. Ob rojstvu je tehtal 3.800 gramov.

22. julij je datum rojstva tako nekaterih navadnih smrtnikov kot tudi nekaterih zvenečih imen. Na isti dan leta 2002 je bil rojen tudi danski princ Filip, ki je osmi v vrsti za prestolonaslednika danske krone. Deset let pred princem se je rodila Selena Gomez, ki jo je poleg pevske kariere precej zaznamovala zveza z najstniškim idolom Justinom Bieberjem. Ravno na dan rojstva tretjega v vrsti za nasledstvo angleške krone je upihnila 21 svečk.

Televizijski in filmski obraz Davide Spade, ki je zaznamoval kar nekaj humorističnih nanizank, je včeraj praznoval 49. rojstni dan. V družbi tistih, ki so se rodili na "najpomembnejši" datum – vsaj kar zadeva britansko kraljevo družino –, je tudi Willem Dafoe, ki se je rodil leta 1955.

Oskarjevski nominiranec, komedijant in igralec Albert Brooks se bo ob upihovanju 67. svečke prihodnje leto morda spomnil tudi na kraljevega otroka, ki je na svet prijokal na isti dan. Leta 1946 se je rodil še eden od vidnejših igralcev ameriške zabavne industrije, Danny Glover, obraz razvedrilne oddaje Jeopardy pa je praznoval 73. rojstni dan.

Mama kraljevega otroka bo zagotovo velikokrat nosila kreacije enega od vodilnih modnih oblikovalcev Oscarja de la Rente, ki se je rodil leta 1932 v Dominikanski republiki. Med obrazi politikov, ki so se rodili na isti dan kot prvorojenec Kate in Williama, izstopa nekdanji senator in predsedniški kandidat Bob Dole. Ob rojstvu tretjega v vrsti za angleško krono je slavil 90. rojstni dan.

Med tistimi, ki so rojeni na isti dan kot prvorojenec Kate in Williama pa je tudi nekaj Slovencev. Na 22. julija je rojen tudi Dragan Bulič, viktorjevec in glasbeni poznavalec, dobitnik Viktorja za življenjsko delo, Sašo Fajon, slovenski glasbeni producent, ki je produciral nekaj najbolj uspešnih slovenskih albumov, začenši z Agropopom pa vse tja do Andraža Hribarja, dvojca Slon in Sadež, Polone, Dominika Kozariča, Unique, Ane Dežman, Bepop, Slavka Ivančiča, ter Alenka Šmid Čena, nekdanja pevka uspšenega dueta Moulin Rouge, ki je nastopal med drugim tudi po svetovnih odrih.

Ne spreglejte