SiolNET. Trendi Svet znanih
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vrt na strehi pakistanskega umetnika Imrana Kurešija

3

termometer

Prostorsko specifično delo predstavlja instalacijo velikega formata, s katero se v newyorškem MET-u predstavlja pakistanski umetnik Imran Kureši.

Osem tisoč kvadratnih metrov veliko strešno teraso newyorškega MET-a je umetnik Imran Kureši prekril z dekorativnimi elementi v barvi posušene krvi. Likovni motivi se nanašajo na miniaturno indijsko in perzijsko slikarstvo.

"Neominiaturist" Kureši je tradicionalne tehnike podčrtal s sodobnim preobratom, s katerim je naselil streho velikega Metropolitanskega muzeja. Svoje delo pa pospremil z besedami: "Ne gre samo za vojno, za to, da sem Pakistanec, gre za mnoge ravni. V projekt se vpletajo različni zvoki in podobe urbane krajine, ki streho muzeja obkrožajo. Ob večerih slišiš petje, zjutraj zvok letala … Na tako različnih ravneh govori tudi delo. Ko stopaš po njem se nelagodje, ki nastane ob tem, začne spreminjati v sprejemanje".

Umetniška dela na strehi Praksa muzeja zadnjih 15 let je, da strešna terasa posatne razstavni prostor, na katerem predstavljajo izbrane umetnike.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin