Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 4. 2016,
6.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

Tereza Kesovija

Sreda, 27. 4. 2016, 6.55

6 let, 6 mesecev

Tereza Kesovija: Rada se pogledam v ogledalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48
Tereza Kesovija | Foto Mediaspeed

Foto: Mediaspeed

Legendarna pevka je pri 77 letih izdala nov album in vse navdušila s svojo mladostnostjo.

Hrvaška diva Tereza Kesovija ima za seboj 55 let kariere, toda pri 77 letih je posnela nov album. Ob njegovi predstavitvi so bili hrvaški mediji navdušeni nad pevkino mladostnostjo in novim videzom. "Tri tedne si ne bom spremenila pričeske," se je pošalila pevka in dodala, da si je pričesko popolnoma po naključju spremenila prav na dan promocije albuma.

Vitalnost, darilo matere

O mladostnem videzu je pozneje v intervjuju za Novi list dejala, da se njeno "srce še ni utrudilo, noge pa so se". Zatrdila je, da je njena vitalna energija genetsko darilo njene matere, zato ji še vedno ni težko nastopati, pa čeprav to počne že 55 let.

V intervjuju za revijo Glorija je zatrdila: "Ne potrebujem fitnesa, osebnega trenerja in posebnih vaj." Potrdila pa je, da je šla dvakrat na lepotno operacijo, in sicer v osemdesetih letih v Parizu. "To sem preprosto morala narediti," je dejala in dodala, da se za to ni odločila zaradi lepote, pač pa zato, ker je tedaj preživela težko obdobje, ko ji je umrl brat.

V svoji dolgi karieri je večkrat popolnoma spremenila svoj videz. | Foto: V svoji dolgi karieri je večkrat popolnoma spremenila svoj videz.

Drugim zahtevnim dermatološkim postopkom se ni podvrgla. Trdi, da uporablja le običajno niveo. "Seveda sem uporabljala tudi noro drage kreme. Dobre so in za to ceno dobiš še debelo dno lončka," se je pošalila. Ne mara pa preveč ličil, umetnih trepalnic, za katere pravi, da so "metle, ki zastirajo pogled". Edini kozmetični luksuz, ki si ga privošči zdaj, so parfumi, takšni z značajem.

"Rada se pogledam v ogledalu," je priznala.

Sanja o morju, žaluje za Dubrovnikom

Pevka trdi, da jo je življenje naučilo, da mora uživati v majhnih stvareh. V prijateljih, svoji psički Kiki, ki je potomka njene slavne psičke Lili, s katero si je dolga leta delila vse dobro in slabo.

Povezana je tudi z morjem, o morju sanja in obožuje njegov vonj, zvok in dotik. Vsako leto gre za nekaj časa na Mljet, kjer ima njena prijateljica hišo.

Kesovija decembra lani na pogrebu slovenske pevke Simone Weiss. | Foto: Mediaspeed Kesovija decembra lani na pogrebu slovenske pevke Simone Weiss. Foto: Mediaspeed

Malo manj kot nekoč je povezana z rodnim Dubrovnikom. "Moje mesto se je zelo spremenilo. Kadar se vrnem, grem po Stradunu in ne srečam nikogar znanega. To je žalostno," je dejala. Leta 1991 so med vojno požgali njeno hišo v Konavlah in postala je pregnanka. Zdaj živi v Zagrebu, toda še vedno si želi, da bi v Konavlah imela vsaj majhno barako: "Toda kot da mi ni usojeno, da bi se lahko vrnila tako, kot bi si to želela."

Glas, ki ga je oboževal Tito

Najbolj je hvaležna, da se ji v vseh letih ni spremenil glas, ki ga je oboževal tudi Tito. "Nekoč me je prosil, da naj mu zapojem arijo iz Nabucca. Stane Dolanc je z ženo zaplesal, a ga je Tito kregal, češ kako lahko pleše na glasbo, ki se jo le posluša," se je pred leti spominjala v Gloriji.

Ne spreglejte