Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 8. 2013,
9.17

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 20. 8. 2013, 9.17

8 let, 5 mesecev

Sodobni norveški strip v Ljubljani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Najnovejša številka Stripburgerja je posvečena norveškemu stripu, deželi Vikingov, smučarjev in black metalcev, kjer raznolikih in izvirnih avtorjev ne manjka.

Nordavind (Severnik) v KUD France Prešeren, ki jo bodo odprli v torek, 20. avgusta, ob 20. uri, je razstava, posvečena sodobnemu norveškemu stripu, ki spremlja najnovejšo številko Stripburgerja, ki se tematsko sklada s postavitvijo. Poznavalci stripovske kulture pravijo, da gre v deželi Vikingov, smučarjev in black metalcev za živahno žarišče, kjer raznolikih in izvirnih ne manjka. Znani so po nevsakdanjih zgodbah, utrganih likih, absurdnem humorju in grotesknih podobah.

Na razstavi bodo predstavili ustvarjalce iz krogov neodvisnih založb, kot so Jippi in No Comprendo Press ter kolektiva Dongery. Na ogled bodo dela uveljavljenih imen kot tudi mladih ustvarjalcev. Med sodelujočimi avtorji so: Martin Ernstsen, Anna Fiske, Lars Fiske, Sindre W. Goksøyr, Jason, Bendik Kaltenborn, Kristoffer Kjølberg, Christopher Nielsen in Inga H. Sætre.

Razstavo bo spremljal tudi pogovor v živo, in sicer z dvema avtorjema, Martinom Ernstsenom in Ingo H. Sætre. S predstavnikoma mlajše generacije norveških striparjev se bo Bojan Albahari v KUD France Prešeren pogovarjal v sredo, 21. avgusta ob 19. uri. Čemur bo sledil stripovski jam session z norveškimi in domačimi avtorji.

Ne spreglejte