SiolNET. Trendi Svet znanih
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Risbe s sojenja Manningu naprodaj na eBayu

4

termometer

Umetnica Debra Van Poolen, ki je med sojenjem žvižgaču Bradelyju Manningu risala skice iz sodne dvorane, zdaj te prodaja na spletu, 80 odstotkov od prodaje pa bo namenila pravni pomoči Manningu.

Žvižgač Bradley Manning, ki je bil v torek na sodišču spoznan za krivega vohunjenja in kraje dokumentov, ki jih je nato posredoval WikiLeaks, ne pa tudi sodelovanja s sovražnikom, čaka na izrek zaporne kazni, a njegovi podporniki še niso obupali. Podpornemu omrežju vojaka Bradleyja Manninga se je odločila pomagati tudi umetnica Debra Van Poolen, ki je osem tednov spremljala sojenje in pri tem risala sodne skice, ki so medtem preplavile splet.

Skice pa je po novem mogoče kupiti tudi na spletu, saj se je umetnica odločila, da bo z njimi zbirala sredstva za pravno pomoč Manningu ter sredstva za predstavo Claire Lebowitz "bradass87", ki govori o aferi WikiLeaks. Cene za skico so na eBayu trenutno med 100 in 345 dolarji, devet je bilo že prodanih. Debra Van Poolen je sicer Manninga opisala kot izjemno pozornega, ves čas sojenja naj bi sedel na robu sedeža in si delal zapiske ter pozorno spremljal dogajanje v dvorani. Med skicami so večinoma portreti obsojenega, pa tudi portreti odvetnikov, izvedencev in drugih udeležencev sojenja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin