Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 8. 2010,
9.33

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 19. 8. 2010, 9.33

6 let, 7 mesecev

Pop Design: Vedno delajo s srcem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Šef skupine Tone Košmrlj govori o novem albumu, velikem koncertu, ki ga pripravlja, pevcih, ki jih je moral menjati, profesionalnosti, iskrenosti in še marsičem.

Pop Design so ena najboljših in največjih slovenskih komercialnih pop rock skupin vseh časov in to ne samo zato, ker so v svoji četrt stoletja dolgi karieri prodali več kot pol milijona albumov in nanizali številne hite, ki so danes že ponarodeli. Pop Design so bili eni prvih, če ne kar prvi, ki so v drugi polovici osemdesetih na slovenski sceni začeli uvajati celostno podobo, ki ni vključevala le glasbe, ampak tudi držo, izdelan imidž in predvsem profesionalno obnašanje, katerega bistvo je, da vse stvari delajo s srcem.

In prav zaradi iskrenega nastopa je skupina konec osemdesetih skoraj v trenutku postala ena najpopularnejših pri nas. Čeprav se Pop Design zadnja leta niso veliko pojavljali v medijih in skoraj desetletje niso izdali novega studijskega albuma, še danes ostajajo ena najbolj priljubljenih skupin pri nas, kar dokazujejo tudi njeni vedno razprodani koncerti.

Pop Design ob 25. obletnici delovanja pripravljajo veliki koncert v Križankah, ki bo 17. septembra. Takrat bo izšel tudi njihov težko pričakovani novi album, katerega naslov bo Petindvajset.

Odlomki videointervjuja

"Če sem čisto odkrit, mi ime Pop Design na začetku fuuul ni bilo všeč. Danes pa, ko izgovorim besedo Pop Design, lahko rečem, da sem ponosen nanjo."

"V nekem časopisu so celo napisali, kje sem dobil to opico. Mislili so na Vilija Resnika. No, Vili je potem dokazal, da je izvrsten pevec in z vso resnostjo lahko rečem, da je v okviru pop žanra eden najboljših, če ne celo najboljši frontmen v Sloveniji."

"Bili smo v dogovoru z Vilijem. Ampak Vili je, naj mi to zameri ali ne, 'mahnjen' na denar in on bi za dva evra prodal, ne vem koga. V glasbi pa to tako ne gre. V tem poslu je ogromno odrekanja, velikokrat moraš kaj narediti zastonj, da lahko potem na drugem področju kaj zaslužiš."

Ne spreglejte