SiolNET. Trendi Svet znanih
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Otroški telefon Damiena Hirsta

3

termometer

David in Victoria Beckham, velika navdušenca nad delom umetnika Damiena Hirsta, sta v svojo zbirko dodala še eno njegovo delo. Otroški telefon za nekajmesečno hčerko Harper.

Zvezdniški par že dolgo časa navdušeno spremlja delo britanskega umetnika Damiena Hirsta. Med njegovimi umetninami so najbolj poznane tiste, v katerih je mrtve živali razstavil v formaldehidu. Pozornost, ki jo umetniku posvečajo mediji, se lahko kosa s statusom pop ikon, prav tako njegova prepoznavnost kot tudi zneski, ki jih njegovi artefakti dosegajo na umetniškem trgu.

David in Victoria Beckham imata že kar obsežno kolekcijo Hirstovih del, zdaj pa sta tej dodala nov element, in sicer otroški telefon, ki ga je dekoriral umetnik.

Cena otroškega pripomočka ni znana, glede na znano pa je mogoče sklepati, da je znesek uporabnega predmeta v obliki metulja vrtoglav. "Gre za najdražji otroški telefon v zgodovini," je za tuji tisk povedal vir. Victoria je tudi ponosna lastnica čevljev z visoko peto, ki jih je prav tako okrasil Hirst, njihova vrednost pa je 250.000 funtov. Mimogrede, med njeno zbirko čevljev se najdejo tudi personalizirani gležnjarji Manolo Blahnik.

Umetniški kritik David Lee zatrjuje, da je Beckhamova zbirka Hirstovih del, v kateri so med drugim tri njegove slike in skulpturi, vredna milijone. Hranita pa jo v njunem losangeleškem domu. In kot je povedal za časopis Sun: "Vrednost del zaradi dejstva, da so v zvezdniškem domu, še narašča."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin