SiolNET. Trendi Svet znanih
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mednarodno plesno tekmovanje spet v Ljubljani

3

termometer

V Ljubljano se ponovno vrača mednarodni plesni dogodek Ljubljana Open 2012.

Po osmih letih premora se v prestolnico ponovno vrača mednarodni plesni dogodek, tekmovanje v standardnih in latinskoameriških plesih.

Pred leti je plesni dogodek v Ljubljano vabil številne plesne pare, plesne strokovnjake in druge plesne ljubitelje. Po novem jih bo spet, in sicer od petka, 6., do nedelje, 8. aprila. Organizator je Plesni klub Urška, plesni trenutki pa se bodo odvijali v hali A na Gospodarskem razstavišču. Na dogodku pričakujejo več kot 200 plesnih parov iz vsaj dvajsetih držav, zastopane pa bodo vse starostne kategorije.

Prvi dan bo namenjen tekmi v omejenem plesnem programu, v večernem delu se bodo za najvišja mesta pomerile vzhajajoče plesne zvezde, plesalci do 21 let. Vrteli se bodo v standardnih in latinskoameriških plesih.

Vrhunec tekmovanj bo v soboto zvečer, ko se bodo v standardnih veščinah predstavili amaterski pari, profesionalni pari pa bodo plesali na latinske ritme. Med njimi bosta prvič nastopila tudi Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič iz Urške Ljubljana, aktualna amaterska svetovna prvaka, ki tudi med profesionalci stavita na zlato.

Zadnji tekmovalni dan bo namenjen profesionalnim parom, ti bodo odplesali v standardnih plesih, amaterji pa v latinskoameriških. V kombinaciji desetih plesov bosta svoje znanje pokazala slovenska državna prvaka in aktualna svetovna prvaka Luca Busoletti in Tjaša Vulič. Prijavila sta se tudi Paolo Bosco in Joanne Clifton, Paolo je nekdanji amaterski svetovni prvak v standardnih plesih, ki kariero nadaljuje kot profesionalec. Tekmovanje se bo končalo s plesnimi predstavami najboljših v posameznih kategorijah.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin