Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 8. 2013,
14.04

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Kim Basinger Vladimir Putin

Sobota, 24. 8. 2013, 14.04

7 let, 11 mesecev

Kim Basinger je pisala Putinu, naj reši kite

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Privlačna igralka Kim Basinger je napisala pismo ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu in ga prosila, da spusti kite, ki jih ima v ujetništvu.

Igralka Kim Basinger je v pismu ruskemu predsedniku Putinu napisala, naj reši osemnajst kitov, ki jih ima v ujetništvu. Kiti so bili namenjeni izvozu, zdaj pa jih ima Putin ujete in jih ne spusti nazaj v svobodni svet morskih globin.

Kim, ki si prizadeva, da bi se čim bolj uspešno borila za živalske pravice, je ta mesec že dosegla eno zmago v zvezi s podobno temo. V zvezni državi Georgia so namreč preprečili, da bi imeli kite v akvariju, kar je po mnenju številnih humanitarcev nehumano.

Putinu je napisala: "Ob novici, da kiti niso bili prepeljani v Georgio, sem bila zelo zadovoljna. Kiti bi imeli zelo žalostno življenje, če bi ga morali preživeti v akvariju. Kot goreča zagovornica za ohranitev morskega življenja vas prosim za ohranitev te prečudovite živali. Glede na to, da kitov zdaj ne bodo premestili v Georgio, vas pozivam, da naredite še en korak naprej in jim zagotovite, da se vrnejo v rodni ocean."

"Stisko teh kitov je opazoval ves svet in vsi so se spraševali, kaj se bo zgodilo, kakšna je njihova usoda … Prosim poskrbite, da se vrnejo v ocean, in jih spustite iz ujetništva."

"Pozabite 11. september, kiti potrebujejo pomoč" Kim ni edina, ki se bori za pravice in svobodo kitov. Med njenimi somišljeniki je tudi pevec Lee Ryan, ki ga poznamo iz britanske skupine Blue. Nekaj let po tragičnem terorističnem napadu na Svetovni trgovinski center v New Yorku je pevec dejal, da vsi pretiravajo okoli tega dogodka. Rekel je, da je "ta zadeva z New Yorkom presegla vse meje" in da "kiti potrebujejo pomoč pri osvobajanju". Z izjavo je šokiral javnost, pozneje pa se je branil, češ da ni mislil tako, da se je le izrazil napačno.

Želel je povedati, da je po napadu na WTC minilo že nekaj let in da se pri tej zadevi ne da nič več narediti, kitom pa lahko še vedno pomagamo.

Ne spreglejte