Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 9. 2012,
8.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 14. 9. 2012, 8.11

8 let

Kate Middleton zasačili zgoraj brez

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Neverjetno! Britanski dvor je dobil novega nagca. Tokrat so fotografski objektivi ujeli Kate Middleton in njeno golo oprsje. Kaj bo pa zdaj rekla kraljica Elizabeta?

Kate im William sta te dni tarča številnih tračev. Najprej se je pisalo o vojvodinjini domnevni nosečnosti, zdaj pa je francoski časnik Closer objavil prve gole fotografije britanske ljubljenke, posnete med nedavnim počitnikovanjem v Franciji. Closer magazine je prek svoje spletne strani povabil svoje bralce, naj kupijo najnovejšo številko in uživajo v "fotografijah, za katere svet komaj čaka, da jih vidi: cambriška vojvoda zgoraj brez na terasi gostišča".

Revija je nato dejansko objavila nejasne fotografije, na katerih naj bi bila Kate med počitnicami v zasebni hiši v Provansi na jugu Francije oblečena samo v spodnji del črno-belega bikinija. "Prekoračili so mejo," je za revijo People povedal predstavnik britanske monarhije in dodal, da so sporne fotografije med člani družine sprožile nemalo slabe volje in jeze. "Kraljevo visokost so objave zelo razžalostile." Vojvodinja ne more razumeti, da so fotografi vdrli v njeno zasebnost na takšen "grotesken in popolnoma neopravičljiv način".

William in Kate bosta sicer nadaljevala začrtano turnejo po Singapurju, Maleziji in Salomonovih otokih, toda slab priokus ostaja.

Se ponavlja Diana?

Do zdaj smo bili vajeni nekakšnega spoštovanja medijev do zasebnosti vojvodinje Catherine. Zelo malo je bilo pravih fotografij paparacov, saj je med novinarji, vsaj britanskimi, veljal nekakšen tihi dogovor o spoštovanju Kateine in Williamove pravice do zasebnosti. Toda takoj ko sta prestopila francosko mejo, kjer je, mimogrede, usodno umrla princesa Diana, so paparaci zavihali rokave in se odpravili na lov za eksluzivno fotografijo.

Dvorno življenje princese Diane je bilo v znamenju škandaloznih novinarskih zgodb. Takoj po tem ko sta s princem Charlesom oznanila zaroko, se je začel lov za novo princeso. Prav fotografi in novinarji so imeli močno vlogo za nesrečno kraljevsko življenje princese Diane. Polega princa Charlesa, seveda.

Ne spreglejte