SiolNET. Trendi Svet znanih
1,43

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Kako sta se med vrhunskimi vini znašla Jonas in Kreslin? #foto

1,43

termometer

Top Vino
Foto: Ana Kovač

Med množico obiskovalcev na mednarodnem vinskem festivalu, ki je bil v ponedeljek v Cankarjevem domu, se je pomešala tudi vrsta znanih Slovencev.

Pol Roger Trendi Vinske zvezde v Ljubljani: tudi poročni šampanjec princev Williama in Harryja

Čeprav so bila na festivalu Top Vino v Ljubljani v vlogi glavnih zvezd vina, je bilo med obiskovalci tudi kar nekaj znanih obrazov slovenske estrade. Med njimi igralec in voditelj Jonas Žnidaršič, ki je na festival prišel s partnerico Alenko Kavčič in priznal, da vina niso eno od področij, ki jih resnično obvlada.

Jonas Žnidaršič, Alenka Kavčič in Jože Robežnik Jonas Žnidaršič, Alenka Kavčič in Jože Robežnik Foto: Dean Dubokovič

"V življenju sem se preizkusil v marsičem, v vinih pa nisem prav domač," je dejal, "z ženo sva bila doslej ljubitelja bolj sladkih vin, tukaj pa sva ugotovila, da se z njimi vinski svet ne konča."

Tudi glasbenik Vlado Kreslin je zatrdil, da je njegov okus za vina "neizpiljen" in da ni opazil, da bi bila tuja vina boljša od naših.

Vlado Kreslin z Alešem Kristančičem - Movio in Francijem Kekom Vlado Kreslin z Alešem Kristančičem - Movio in Francijem Kekom Foto: Dean Dubokovič

Kljub temu pa Prekmurec ni omahoval in si privoščil tudi kozarec enega najprestižnejših vin na festivalu, sladki Chateau d'Yquem. Mimogrede, cena steklenice tega najslavnejšega sladkega vina na svetu stane dobrih 400 evrov.

Slavko Bobovnik Slavko Bobovnik Foto: Dean Dubokovič

Med obiskovalci je bil tudi znani TV-voditelj Slavko Bobovnik, ki o svojem poznavanju vina ni razpredal, pohvalil pa je organizacijo festivala, ki ga je označil za izjemen dogodek.

Janez Hočevar - Rifle in Matjaž Berger Janez Hočevar - Rifle in Matjaž Berger Foto: Dean Dubokovič

Še najmanj skromen je bil glede svojega odnosa do vina igralec Janez Hočevar - Rifle. "Sem pokuševalec dobrih vin z dolgoletno tradicijo. Slišal sem, da bodo tukaj na voljo hudi presežki in moja pričakovanja so izpolnjena," je dejal legendarni Rifle, ki je na festival prišel z režiserjem in dramaturgom Matjažem Bergerjem.

Komentarji

3

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Metulj / 09.10.2018. ob 19:28 0 0

  rumeno

  0 0
 • cuota / 09.10.2018. ob 18:52 0 0

  Okrog vina so vedno vinske mušice...

  0 0
 • mihagapiha / 09.10.2018. ob 16:59 0 0

  Vinarji, nasmejani kot vedno. Trošarina na alkohol jih še vedno ne skrbi. Skrbi jih le, ali bo vinska klet, kot ostalo, fensi šmensi. Vse, kar država stori na tem področju je zapis: "Minister za zdravje opozarja, da je prekomerno uživanje alkohola zdravju škodljivo". Butale rules. 😁

  0 0
delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin