Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Petek,
29. 12. 2017,
10.19

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Meghan Markle princ Harry poroka kraljevi par

Petek, 29. 12. 2017, 10.19

6 let, 3 mesece

Kako bosta princ Harry in Meghan Markle dahnila da

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
princ Harry, Meghan Markle | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Vse odkar sta princ Harry in Meghan Markle oznanila, da bosta dahnila usodni da, sta postala najzanimivejši par na svetu. Preverite, kaj vse je trenutno znano o njuni poroki, kje bo potekala in ali bosta podpisala predporočno pogodbo.

Princ Harry in Meghan Markle sta zaroko oznanila 27. novembra letos, približno leto in pol po tem, ko sta se spoznala. Združil ju je skupni prijatelj, ki ju je predstavil junija 2016, in brez vedenja javnosti sta se videvala skoraj pol leta.

Ljubezen sta javno priznala šele septembra letos, ko je Meghan v intervjuju za revijo Vanity Fair dejala, da sta zelo srečna in zaljubljena. Dva meseca kasneje sta se zaročila in za BBC razkrila, kako je potekala snubitev.

Bil je povsem običajen večer. Skupaj sva bila v hiški, se družila in pekla piščanca. Bilo je tako prisrčno, tako naravno in zelo romantično. Šel je na koleno,

je zaroko opisala zaljubljena Meghan. Dodala je, da Harry ni mogel dokončati vprašanja, saj ga je ves čas prekinjala, češ, ali lahko končno reče da.

Kdo je povabljen na njuno poroko, še ni znano. | Foto: Getty Images Kdo je povabljen na njuno poroko, še ni znano. Foto: Getty Images

O najbolj pričakovani kraljevi poroki po poroki princa Williama, brata princa Harryja, in Kate Middleton do zdaj vemo naslednje:

Datum

Harry in Meghan bosta v zakonski jarem skočila v soboto, 19. maja 2018, je prek Twitterja 15. decembra letos potrdila Kensingtonska palača. Njuna poroka v nasprotju s Katino in Williamovo ne bo državni praznik in dela prost dan.

Lokacija

Poročila se bosta v Kapeli svetega Jurija v Windsorskem gradu, ki ima pomembno vlogo v britanski kraljevi družini. Harry je bil leta 1984 tam krščen, v njem sta se poročila princ Edward in grofica Sophie, tam pa je potekal tudi del poročnega obreda Harryjevega očeta, princ Charlesa, in njegove druge žene, vojvodinje Camille.

Usodni da bosta dahnila v Kapeli svetega Jurija v Windsorskem gradu. | Foto: Getty Images Usodni da bosta dahnila v Kapeli svetega Jurija v Windsorskem gradu. Foto: Getty Images

Prispevek kraljeve družine

Dan po oznanitvi zaroke so iz Kensingtonske palače sporočili, da je kraljica Elizabeta II. izdala dovoljenje za poroko v Kapeli svetega Jurija. Dodali so, da bo poroko plačala britanska kraljeva družina.

Znano je tudi, da bo ob princu Harryju stal njegov starejši brat, princ William, kot poročna priča. Ta vloga je pripadla tudi Harryju, ko se je William leta 2011 poročil s Kate.

Tuji mediji poročajo, da bosta v obred vključena tudi otroka Kate in Williama, princesa Charlotte in princ George.

Poročna priča princa Harryja bo njegov brat, princ William. | Foto: Getty Images Poročna priča princa Harryja bo njegov brat, princ William. Foto: Getty Images

Poroko bodo prenašali po televiziji

Tako kot so oboževalci po vsem svetu lahko aprila 2011 prek televizijskih ekranov spremljali poroko Williama in Kate, bo enako mogoče tudi ob poroki Harryja in Meghan.

Tiskovni predstavnik para je ob tem povedal, da si želita, da bi bili oboževalci britanske kraljeve družine po vsem svetu del praznovanja, zato jih nočeta izključiti iz veselega dogodka.

Predporočne pogodbe menda ne bosta podpisala. | Foto: Getty Images Predporočne pogodbe menda ne bosta podpisala. Foto: Getty Images

Predporočne pogodbe ne bo

Ne glede na to, koliko bogastva ima kraljeva družina, Harry in Meghan ne bosta podpisala predporočne pogodbe, saj to naj ne bi bilo v navadi.

Brez pogodbe sta se namreč poročila tudi Harryjev oče, princ Charles, in njegov brat, princ William.

Velik kamen na zaročnem prstanu obdajata dva manjša diamanta iz kolekcije nakita princese Diane. | Foto: Getty Images Velik kamen na zaročnem prstanu obdajata dva manjša diamanta iz kolekcije nakita princese Diane. Foto: Getty Images

Poklon princesi Diani

Harry se je že z zaročnim prstanom poklonil svoji mami, pokojni princesi Diani. Meghan je namreč podaril prstan, narejen iz diamantov, ki so pripadali Dianini kolekciji nakita. Pojavljajo se namigi, da naj bi se ji poklonila tudi na dan poroke.

Govori se, da je povsem verjetno, da bo Meghan nosila tiaro princese Diane, saj ji je kot bodoči članici kraljeve družine na voljo vsa družinska zbirka nakita in draguljev.

Preberite še: Kako se je Meghan iz igralke spremenila v prinčevo zaročenko #foto

Ne spreglejte