Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 3. 2020,
10.39

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,75

1

Natisni članek

princ Harry Meghan Markle princ William Kate Middleton

Sreda, 11. 3. 2020, 10.39

4 leta, 1 mesec

Kaj sta si kraljeva para prišepetavala med slovesnostjo? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,75

1

Na slovesnosti v Westminstrski opatiji, posvečeni Commonwealthu, sta se Harry in Meghan še zadnjič pojavila v vlogi uradnih predstavnikov britanske kraljevine. To je bil tudi zadnji skupni dogodek z Williamom in Kate. A med kraljevima paroma je vel hladen veter, strokovnjaki za branje z ustnic pa razkrivajo, kaj sta si med seboj šepetala.

Že dlje časa tuji mediji poročajo, da med britanskima princema zeva velik prepad in da sta se močno oddaljila, odkar je v Harryjevo življenje vstopila Meghan. Odločitev Harryja in njegove soproge, da se umakneta od uradnih kraljevih dolžnostih in celo odselita v Kanado, pa je menda njun odnos še poslabšala.

Meghan Markle, princ Harry
Trendi Meghan in Harry v stilu zapustila britansko kraljevo družino #video

Kaj izdaja govorica telesa?

Da je med bratoma napetost in da stvari med njima niso najboljše, je bilo mogoče sklepati tudi po njuni telesni drži, so za Marie Claire pojasnili strokovnjaki za govorico telesa. William in Harry s soprogama sta sedela ločeno, vsak v svoji vrsti. Tudi v Westminstrsko opatijo je vsak par vkorakal zase. In če so v preteklosti na taisti slovesnosti vsaj malo postali skupaj in na hitro poklepetali, letos tega nismo videli, William in Harry sta se tokrat držala bolj vsak zase.

Slovesnost v Westminstrski opatiji je bila zadnji skupni uradni dogodek kraljevih parov. | Foto: Getty Images Slovesnost v Westminstrski opatiji je bila zadnji skupni uradni dogodek kraljevih parov. Foto: Getty Images In ko se je četverica vendarle srečala, tik preden so se posedli na svoja mesta, so se le hladno pozdravili. Harry se je nato večkrat žalostno zastrmel predse ali v tla, Kate je ostajala resna, William je stiskal ustnice, mrščil čelo in prav tako dlan občasno stiskal v pest, medtem ko je bila Meghan edina, ki ji je tu in tam obraz prešinil nasmešek.

Patti Wood, strokovnjakinja za govorico telesa in tudi avtorica knjige na to temo, je o Williamu povedala: "Ubral je mehanizem tolaženja z dlanjo, kar pomeni, da si je eno od dlani tolažeče položil na nogo, kar daje uteho in hkrati kaže na zatiranje resničnih občutkov. Drugo dlan, ki jo je položil nad to tolažečo dlan, pa je stiskal v pest, kar kaže na zatiranje jeze, ki jo čuti. Na jezo oziroma zatiranje pravih čustev kaže tudi stiskanje ustnice v ravno črto, prav tako namrščeno čelo nakazuje na jezo."

Podoben izraz na obrazu je imela tudi cambriška vojvodinja Kate Middleton, čeprav je v njenih očeh bolj kot jezo videti odsev žalosti, je še povedala strokovnjakinja. Kar je opazila pri princu Harryju, pa je predvsem utrujenost: "Videti je, kot da že dolgo ni spal. Tako je videti človek, ki se vrne iz bitke in ki je ujet v nekem svojem svetu."

Kraljeva para sta sedela ločeno. | Foto: Reuters Kraljeva para sta sedela ločeno. Foto: Reuters

Meghan Markle, princ Harry
Trendi Po usodnem megxitu sta se vrnila v Veliko Britanijo #video

William raje kot o bratu govoril o koronavirusu

V akcijo so na dan zadnjega uradnega dogodka Harryja in Meghan šli tudi strokovnjaki za branje z ustnic. In če so njihova branja, ki so jih razkrili za The Telegraph in ki jih povzema portal Just Jared, pravilna, je William več pozornosti kot mlajšemu bratu namenil novemu koronavirusu.

"Ne smeva se rokovati in držati morava razdaljo. Potem bova pa morala uporabiti precej mila za roke," je menda na hitro prišepnil soprogi. Dodal je, da tega ni vajen in da se počuti malce čudno.

Kot še pojasnjujejo strokovnjaki, pa naj bi Harry Meghan v Westminstrski opatiji zašepetal: "Dobesedno mi je rekel samo: 'Živijo, Harry.' In to je bilo to, prav ničesar drugega ni rekel." Izjava bi se sicer lahko nanašala na njegov hladni pozdrav z bratom Williamom, a z gotovostjo tega ne moremo trditi, saj bi lahko komentiral tudi srečanje s komerkoli drugim na slovesnosti ob Commonwealthu.

Kate in William sta klepetala s številnimi, a s Harryjem in Meghan nista. | Foto: Reuters Kate in William sta klepetala s številnimi, a s Harryjem in Meghan nista. Foto: Reuters

Ne spreglejte