Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 2. 2012,
8.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 21. 2. 2012, 8.26

8 let

Eva Hren: Sem velik gurman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Glasbenica Eva Hren obožuje hrano, njena kuhinja pa je vedno zelo "utrujena" od njenih vsakodnevnih kuharskih pustolovščin. Sama prisega na klasično slovensko kuhinjo.

Ali je vaša kuhinja prijetno "utrujena" od vaših ustvarjalnih kulinaričnih dobrot? Seveda! V bistvu je "utrujena" od vsakodnevnega kuhanja. Sploh ker sem glede tega, da se kuha doma, precej tradicionalna ženska. Rada imam, da je kuhinja prežeta z vonjavami. To je tisto, po mojem mnenju, kar se ti v spominu usidra kot "dom", domačnost.

Ali se imate za dobro kuharico? Mislim, da postajam iz dneva v dan boljša. Pri meni se je namreč intenzivnost kuhanja povečala s prihodom mojega zdaj polletnega sina. Predvsem se lotim kuhanja z veseljem. Če se ne, potem ne kuham, in še vedno tu in tam pade pizza "na poziv".

Kakšno vrsto hrane najraje kuhate? V resnici so mi najljubše domače, slovenske jedi, čeprav izhajajo iz časov, ko so ljudje veliko več fizično delali in so za današnji čas, ko smo večinoma vsi skriti nekje za računalniki, ali pa večino časa sedimo, "premočne". Kadar kuham "light", najraje kuham rižotke.

Ali v kuhinji radi eksperimentirate ali se raje držite preverjenih receptov? Načeloma se držim preverjenih receptov, ki pa jih nadgrajujem ali minimalno spremenim, da bi dobila boljšo aromo. Očitno vso improvizacijo pustim v muziki.

Kateri jedi se nikoli ne bi mogli odpovedati? V življenju imam najraje krompir. V vseh oblikah!

Ali pri izbiri sestavin bolj gledate na kakovost ali ceno ali morda nakupujete bolj impulzivno – po občutku in trenutni potrebi? Mislim, da bi bilo v trenutnih časih kar malo neprimerno govoriti o vsakdanjih impulzivnih nakupih. Torej, vsak dan kupujem sveže glede na idejo in vsekakor je pomembna kakovost. Z roko v roki s prijazno ceno.

Katero jed nam boste predstavili in zakaj? Predstavljam vam mojo curry rižotko. Naučila sem se jo kuhati od moje starejše sestre, ki je polna vtisov nekoč prišla s potovanja po Indiji. Tudi sama sicer veliko potujem in se vedno poleg vsega želim naučiti okusov iz dežele, v kateri sem. V bistvu sem velik gurman in imam občutek, da se mi celo telo smeje, ko okušam kaj dobrega.

Recept je v bistvu preprost in jed je narejena v slabe pol ure.

Ne spreglejte