Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 3. 2014,
18.59

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 20. 3. 2014, 18.59

8 let, 5 mesecev

Dan, ko slabe novice niso pomembne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Danes popoldne so na Prešernovem trgu mimoidoči lahko postali naključni plesalci. Na mednarodni dan sreče so lahko na javnem trgu zaplesali s plesalci plesne šole Libero.

Na mednarodni dan sreče so na Prešernovem trgu mimoidoči ali tisti, ki so tja prišli namenoma, zaplesali na ritme letošnje Pharrellove uspešnice Happy. Ko so zaslišali "Because I’m happy … clap along if you feel like …" so prisotni lahko zaplesali skupaj s plesalci plesne šole Libero. Ti so se z gibi na glasbo odzvali s koreografijo plesne pedagoginje Azre Selimanovič.

Tisti, ki se niso hoteli prepustiti improvizaciji, so nekaj osnovnih korakov pred tem osvojili prek plesnih filmov – posnetkov koreografije, korakov, izbranih za refren, ali pa ujeli trenutek, namenjen skupinskemu ploskanju. Tako so prisostvovali najštevilčnejšemu plesnemu dogodku.

Plesalcem so se pridružili tudi plesni skupini iz XXL Vocal Group pod vodstvom Tomaža Kozlevčarja, ki so izvedli priredbo priljubljene pesmi.

Sreče je temelj človeških želja Mednarodni dan, ki povzdiguje pomen sreče, je lani razglasila Organizacija združenih narodov, z njim pa je želela poudariti, da je sreča eden od temeljnih človeških ciljev in potreb. To si zaslužijo vsi, poudarjajo organizatorji.

V svojem prvem govoru na ta dan je generalni sekretar Združenih narodov Ban Ki-Moon dejal, da je sreča temelj človeških želja.

Pobudniki ljubljanskega dogodka, plesnega hepi dneva, so tako želeli ob tej priložnosti dobro voljo in srečo deliti vsem ljudem. Ob tem pa poudariti, da slabe novice ta dan niso pomembne. Kako sta prešernost in sreča zajeli prisotne na Prešernovem trgu, si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

Ne spreglejte