SiolNET. Trendi Svet znanih
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bricljev robot prejel nagrado na festivalu Europrix

3

termometer

Slovenski umetnik Martin B. Bricelj je na mednarodnem multimedijskem festivalu Europrix, ki je potekal v Gradcu, prejel nagrado za projekt RoboVox.

Osemmetrsko instalacijo v obliki humanoidnega robota, ki komunicira z mimoidočimi prek poslanih tekstovnih sporočil, je žirija ocenila za najboljši projekt v kategoriji mobilnih aplikacij. Na festival prijavljenih kar 338 projektov Na tridnevni festival, ki spodbuja inovativnost mladih Evropejcev, se je letos prijavilo 338 projektov iz 28 držav. Med prijavljenimi projekti v devetih kategorijah so bili na letošnji festival prijavljeni tudi štirje slovenski.

RoboVox je robot, postavljen v mestni prostor, ki sprejema sporočila SMS, ki jih nato sporoča mimoidočim. Z različnimi temami spodbuja ljudi k javni debati in izražanju mnenj. Javni prostor, v katerega je postavljen, se spremeni v prostor komunikacije, interakcije in igre.

RoboVox bo odprl mednarodni festival robotike na Dunaju RoboVox je svojo krstno postavitev doživel v Aalborgu na Danskem leta 2007. V Sloveniji so ga že postavili v Mariboru in Ljubljani. V četrtek, 4. decembra, pa bo odpotoval na Dunaj, kjer bo pred glavnim vhodom v osrednji avstrijski kulturni center Museums Quartier odprl mednarodni festival robotike RoboExotica.

Martin B. Bricelj je medijski umetnik, grafični oblikovalec in kulturni aktivist. Je soustanovitelj studia za vizualne komunikacije in kulturne organizacije CodeEp imenovanega Code.Signa, v katerem deluje kot programski direktor. S svojimi deli se je predstavil v Londonu, Barceloni, New Yorku, Buenos Airesu, Helsinkih in drugod.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin