Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 7. 2009,
12.15

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 1. 7. 2009, 12.15

8 let, 3 mesece

AVA001 v Galeriji Jakopič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
AVA, akademija za vizualne umetnosti, v sodelovanju z Muzejem in galerijami mesta Ljubljane pripravlja razstavo AVA001, ki bo vključevala izbor najboljših del študentov v študijskem letu 2008/09.

Odprtje razstave bo v Galeriji Jakopič v sredo, 8. julija 2009, ob 20. uri. Mladi talenti s področja vizualnih umetnosti AVA, akademija, kjer se šolajo nekateri največji mladi talenti s področja vizualnih umetnosti iz Slovenije in širše Evrope, prireja razstavo del ob koncu študijskega leta z namenom predstavitve rezultatov prvega uradno izvedenega šolskega leta oz. zaključenih treh semestrov 1. in 2. letnika.

Akademija za vizualne umetnosti AVA na prvo mesto postavlja nekonvencionalno razmišljanje, interdisciplinarno raziskovanje, obvladovanje novih medijev in tehnologij kot tudi klasičnih tehnik, podprto s poznavanjem sodobne umetnostne teorije. Študij temelji na konceptualnem razmisleku o smislu in ciljih umetnosti.

Delovanje AVE je usmerjeno v širši evropski in svetovni prostor, kar je danes naravna potreba ne le šol, temveč tudi posameznega ustvarjalca. AVA je programsko usklajena s sorodnimi šolami po vsem svetu.

V visokošolskem procesu študente vodijo mednarodno priznani umetniki in predavatelji iz evropskih različnih univerz. Študij je zasnovan po angleškem visokošolskem principu, kar je v slovenskem prostoru novost.

Dela, ki so dosegla najvišje kriterije, bodo od 8. 7. 2009 do 16. 8. 2009 predstavljena na razstavi AVA001 v Galeriji Jakopič v Ljubljani. Razstava bo odprta vsak dan, med 10. in 18. uro.

Predstavljeni bodo izbrani objekti, slike, fotografije, videi, gledališke filmske in televizijske scenografske makete ter filmi.

Študij temelji na celovitosti in interdisciplinarnosti

Razstava bo prikaz sodobnega študija vizualne umetnosti, ki temelji na celovitosti in interdisciplinarnosti. Študentje AVE namreč lahko svoje ideje ob stalni podpori predavateljev izrazijo v kateremkoli mediju.

Ne spreglejte