SiolNET. Trendi Svet znanih
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Anamarija Avbelj: "Svetovala bi si, naj fantom ne zaupam."

3

termometer

Nekdanja misica si je kot deklica želela postati odvetnica in manekenka. Ena od želja se ji je uresničila že v sedmem razredu, ko je pozirala za najstniško revijo, in pozneje, ko je postala mis.

Mis universe 2008, manekenka in fotomodel, Anamarija Avbelj se je rodila 6. aprila v Ljubljani. Otroštvo je do svojega petega leta preživela v Domžalah, nato so se preselili v Kamnik, kjer so stanovali pet let, zdaj pa že štirinajst let živi v Lukovici pri Domžalah. Ima mlajšo sestro Andrejo.

Kdo vam je izbral ime in zakaj? Mami je bilo všeč ime Ana, očetu pa Marija in sta sklenila kompromis, da bom kar Anamarija.

Vaša prva beseda? Mama.

Prvi spomin? Ko je bila v Sloveniji leta 1991 vojna, se še danes spomnim, da sem se zunaj ravno vozila s svojim novim kolesom znamke Kekec, ko je začela tuliti sirena. Takrat smo vsi odšli v blokovsko zaklonišče, jaz pa sem ves čas jokala za svojim kekcem, ker smo ga pustili pred blokom. Ker sem neutolažljivo jokala, je mami zbrala pogum in odšla ven po moje kolo.

Najljubša risanka, igra in knjiga? Zelo rada sem imela risanki Leteči medvedki in pa Gasilec Samo, zelo rada sem se igrala z dojenčki in brala knjigo Piki, obstajala je tudi risanka.

Najljubša sladkarija? Žvečilni gumi hubba bubba.

Česa ste se najbolj bali? Teme, grmenja in pa bliskanja.

Najboljši prijatelj/prijateljica? V kakšnem odnosu ste danes? Najboljša prijateljica iz osnovne šole Klavdija je to še danes. Sva res super prijateljici in se tudi nikoli nisva sprli.

Kaj ste si želeli postati? Želela sem si postati odvetnica in pa manekenka.

Najbolj in najmanj priljubljen predmet v šoli? Najraje sem imela geografijo, nisem pa marala matematike.

Obšolske dejavnosti? Teh je pa kar nekaj. Naredila sem nižjo glasbeno šolo in hodila na vaje prečne flavte in klaviature, pela sem pri treh različnih pevskih zborih, hodila na plesne vaje, k verouku in v našem kulturnem društvu igrala igre.

Prebujanje pubertete: naj zvezdniški idol? Nick iz skupine Backstreet Boys in pa dekliška skupina Spice Girls. Lahko se malce pohvalim, da sem potem na svetovnem izboru za mis universe spoznala pevko Mel B iz Spice Girls in od nje tudi dobila podpis (smeh).

Srednješolska leta: upornica ali piflarka? Zlata sredina, bi lahko rekla. V gimnaziji sem se kar morala učiti, nisem bila pa ravno piflarka, upornik sem bila takrat, ko je bilo potrebno. Kadar katere od profesoric ni bilo k pouku, bi morali praviloma iti ponjo ali pa vsaj v zbornico opozorit, da je ni. Raje sem šla z vsem razredom na kavo, kot pa bi sedela in čakala, ali bo prišla.

Najstniška stilska podoba? Tako kot zdaj, oblečena po modi. Če je bilo moderno nositi hlače na zvonec, sem to nosila.

Spomin z maturantskega izleta? Ti so pa zelo lepi in jih je kar nekaj. Recimo, ko smo se s sošolkami učile plesati in peti za karaoke. Bilo je zelo zabavno.

Prvo plačano delo? V 7. razredu v osnovni šoli, ko sem imela fotografiranje za revijo Smrklja.

Kaj bi danes svetovali sebi pri osemnajstih letih? Naj ne zaupam preveč ljudem, še posebej fantom.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin