SiolNET. Trendi Potovanja
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Titovo ladjo bodo potopili in spremenili v potapljaško atrakcijo

2

termometer

Ladja Vis, nekoč del Titove flote, bo končala na morskem dnu ob istrski obali - spremenili jo bodo namreč v atrakcijo za potapljače.

Potopljene ladje oziroma ladijski ostanki so priljubljene potapljaške destinacije. Ne gre le za ladje, ki so doživele brodolom ali so se potopile v pomorski bitki, marsikje po svetu takšne podvodne atrakcije z odsluženimi ladjami ustvarijo namenoma, da bi pritegnili potapljače. To naj bi kmalu storili tudi na Hrvaškem, natančneje ob istrski obali, poročajo hrvaški mediji. Usoda potopljene ladje čaka nekdanjo Titovo ladjo Vis, ki je že nekaj let zasidrana v Pulju.

Zaradi pomanjkanja denarja ne bo doživela obnove

Zdajšnji lastnik ladje Vis, puljski podjetnik Arsen Brajković, ki jo je leta 2002 kupil od Črne gore, je imel z njo sprva drugačne načrte, želel jo je prenoviti in spremeniti v luksuzno plovilo. A kot je povedal za hrvaško medijsko hišo RTL, "banke oziroma finančni sektor niso pokazali interesa za to, da bi Vis spet plul po Jadranu".

Potopili naj bi jo ob rtu Kamenjak Zato se je Brajković odločil, da 58 metrov dolgo ladjo potopi in jo s tem spremeni v potapljaško atrakcijo. "K njej bi se lahko potapljali tudi potapljači začetniki, ki imajo licenco za potop od 18 do 20 metrov," je pojasnil, kot lokacijo zadnjega počivališča ladje Vis, ki so jo v puljski ladjedelnici Uljanik izdelali leta 1956, pa predvideva morje ob slikovitem istrskem rtu Kamenjak.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin