Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 3. 2017,
16.18

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,43

Natisni članek

#dopustujdoma Primorsko-Notranjska #dopustujdoma Dolenjska #dopustujdoma Gorenjska #dopustujdoma #dopustujdoma Biseri Slovenije Na dopustu

Sobota, 18. 3. 2017, 16.18

3 leta, 11 mesecev

Slovenski hoteli, ki veljajo za najboljšo kupčijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,43

Poceni hotel ni nujno slab, niti ne skromen ali povprečen. V nekaterih lahko za svoj denar dobite presenetljivo veliko - tudi v teh slovenskih.

Popotniški spletni portal TripAdvisor je med lestvicami najboljših hotelov in drugih turističnih vsebin tudi letos objavil, v katerih hotelih po mnenju popotnikov dobite največ za svoj denar - kateri torej veljajo za najboljšo kupčijo.

Mi smo preverili, kateri slovenski hoteli so se po tem kriteriju uvrstili med prvih deset. Kdo ve, morda med njimi najdete idejo za oddih znotraj meja naše države.


1. Pri Lenart, Podvrh

Butični hotel v Podvrhu nad Škofjo Loko, ki domuje v brezhibno obnovljeni hiši iz 16. stoletja, ne velja le za najboljšo kupčijo v Sloveniji, po tem kriteriju je v TripAdvisorjevem izboru celo 11. na svetu. Njihove cene se morda na prvi pogled ne zdijo najugodnejše, za teden dni v standardni dvoposteljni sobi je treba odšteti okoli 1.200 evrov, a treba je poudariti, da je to cena za "all inclusive" paket s polnim penzionom in vso, tudi alkoholno pijačo ter vodenimi pohodi po hribih in planinah v okolici.


2. Garni hotel Berc, Bled

Berc ima na Bledu že pol stoletja dolgo tradicijo, pred dobrim desetletjem pa so ob penzionu odprli še hotel. Na eni strani ga obdaja Straža, na drugi strani je le nekaj minut oddaljeno Blejsko jezero, cena dvoposteljne sobe z vključenim zajtrkom pa je pri njih med 77 in 90 evri.


3. Hotel garni Paleta, Škofja Loka

Majhen hotel s šestimi sobami je v samem jedru Škofje Loke, v neposredni bližini tamkajšnjega znamenitega Kamnitega mosta oziroma na samem bregu Selške Sore. Cene dvoposteljne sobe so med 60 in 75 evri, v ta znesek je vključen tudi zajtrk.


4. Turizem Loka, Škofja Loka

Še ena škofjeloška lokacija med dobrimi kupčijami je Turizem Loka, ki ob sobah in apartmajih svojim gostom ponuja tudi manjši wellness s finsko savno, masažnim bazenom in prostorom za sprostitev. Za dvoposteljno sobo je treba odšteti med 60 in 80 evri, cene apartmajev, ki sprejmejo od dve do šest oseb, pa so med 85 in 140 evri.


5. Hudičevec, Hruševje

Verjetno ste med vožnjo po primorski avtocesti pri Razdrtem že kdaj opazili kmetijo Hudičevec, ki nase opozarja z velikim napisom na strehi. Turistična kmetija je znana po obilni in poceni hrani, spektakularnem razgledu na Nanos, obilici otroških igral in športnih površin, za prenočitev z zajtrkom pa je treba odšteti 26 evrov na osebo.


6. Hotel Kristal, Bohinj

V družinskem hotelu blizu Bohinjskega jezera se radi pohvalijo, da so pri njih bivali mnogi pomembneži, med drugim nekdanja slovenska predsednika Milan Kučan in Danilo Türk, nekdanji hrvaški premier Zoran Milanović ter znani igralec Rade Šerbedžija. Ob sobah - polpenzion stane od 43 do 70 evrov na osebo - ponujajo tudi ajurvedske masaže in terapije.


7. Bit Center Hotel, Ljubljana

Leta 2012 prenovljen hotel v Štepanjskem naselju, ki se drži športno-rekreativnega centra z enakim imenom, res ne stoji na najbolj atraktivni lokaciji, zato pa poudarjajo, da imajo najnižje cene v Ljubljani glede na kakovost in urejenost. Kakšne so te cene? Med 50 in 80 evri za dvoposteljno sobo.


8. Hotel Šport, Otočec

Hotelu Šport so v Termah Krka nadeli naziv pohodniško-kolesarski hotel, z opremo sob pa je povsem zvest svojemu imenu. V njih namreč najdete najrazličnejše pripomočke od boksarskih vreč in žog za ravnotežje do trakov za vadbo z lastno težo in drogov za obešanje. Dva bosta pri njih prespala (in pojedla zajtrk) za dobrih sto evrov.


9. Austria Trend Hotel, Ljubljana

Ljubljanski član verige Austria Trend je predvsem prva izbira poslovnežev in športnikov, obenem pa je priročen za vse turiste, ki so se v zameno za udobje in ugodne cestne povezave pripravljeni odreči lokaciji v središču mesta. Z oznako štiri zvezdice "superior" je to najvišje kategoriziran hotel na lestvici, cene dvoposteljnih sob pa se začnejo pri dobrih 90 evrih.


10. Ahotel Hotel, Ljubljana

Je že tako, da je v Ljubljani mogoče hotel za spodobno ceno dobiti le zunaj središča mesta. Tako je deseto mesto zasedel Ahotel na ljubljanski Cesti dveh cesarjev, kjer je mogoče dvoposteljno sobo dobiti že za 70 evrov, ob tem pa obljubljajo tudi posebej ugodne cene prevoza s taksijem.

 

Ne spreglejte