SiolNET. Trendi Potovanja
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenija se predstavlja na turistični borzi v Milanu

4

termometer

V Milanu se odpira turistična borza BIT 2013, na kateri se bo predstavljal tudi slovenski turizem.

Slovenija bo tako na največji poslovni borzi na italijanskem trgu izpostavila zeleno, aktivno in zdravo turistično ponudbo ter se predstavila kot gostiteljica evropskega prvenstva v košarki EuroBasket 2013.

Predstavlja se 18 slovenskih turističnih podjetij in lokalnih turističnih organizacij Na slovenski stojnici se bo predstavilo 18 slovenskih turističnih podjetij in lokalnih turističnih organizacij: Hit Alpinea, Hit Casinos, Ljubljana Turizem, LTO Bovec, LTO Kranjska Gora, Monsadria, Hotel Mons, Turistično združenje Portorož, Postojnska jama, Rogaška Hotels & Lotus Terme, Hotel Sava Rogaška, Sava Turizem, Sportina turizem, Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč, Terme Čatež, Terme Krka, Terme Olimia, Thermana Laško, TIC Laško in Turizem Kamnik, so sporočili iz javne agencije Spirit Slovenija.

Poseben potencial predstavlja severna Italija Po besedah vodje predstavništva Spirita Slovenija v Italiji Gorazda Skrta je "kakovostna predstavitev slovenskega turizma na borzi BIT Milano v obdobju zmanjševanja števila prihodov italijanskih gostov v Slovenijo zelo pomembna". "Še posebej moramo izkoristiti potencial severnega dela Italije, kjer imamo velike možnosti spreobrnitve neugodnega trenda," je še dodal.

Med tujci, ki obiščejo Slovenijo, je več kot tretjina Italijanov Slovenija je za italijanskega gosta zelo zanimiva, kar po navedbah Spirita potrjuje tudi delež italijanskih turistov med tujimi turisti - ta je po začasni podatkih državnega statističnega urada lani znašal 35,8 odstotka. Italijane najbolj privlačijo obala, aktivne počitnice v Julijskih Alpah, zdravilišča in wellness ponudba ter igralništvo.

Turizem išče pot iz krize Sejemsko dogajanje v Milanu bo poleg možnosti številnih poslovnih srečanj postreglo tudi s strokovnimi predavanji, seminarji in simpoziji, katerih skupni imenovalec je iskanje poti iz krize, ki bremeni tako italijanski kot tudi svetovni turizem. Na borzi se bo do nedelje predstavljalo več kot 5000 razstavljalcev iz 120 držav, organizatorji sejma pa pričakujejo približno 95.000 obiskovalcev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin