SiolNET. Trendi Potovanja
0,92

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Opusteli Dubrovnik: prihaja hollywoodska ekipa, gostilne pa zaprte

0,92

termometer

Dubrovnik |  | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Župan Dubrovnika je nezadovoljen z gostinci v starem mestnem jedru, ki čez zimo svoje lokale zaprejo.

V Dubrovniku se spoprijemajo z nenavadno težavo. Kot je na zasedanju mestnega sveta opozoril dubrovniški župan Mato Franković, bo v mesto kmalu prišla hollywoodska snemalna ekipa, ki pa ne bo mogla nikjer jesti in piti, ker je čez zimo večina lokalov v središču Dubrovnika zaprta.

Tam naj bi se namreč kmalu začelo snemanje nove sezone serije Jack Ryan, v kateri glavno vlogo igra znani ameriški igralec John Krasinski.

Dubrovnik | Foto: Reuters Foto: Reuters

"Ko gostje pridejo pozimi v mesto, je to prazno, restavracije ne delajo. Kmalu bo prišla velika snemalna ekipa, ki ne bo mogla nikjer jesti, prav tako prihajajo prve potniške ladje, v starem mestnem jedru pa je vse zaprto," je po poročanju portala Dubrovački vjesnik dejal Franković in mestnemu svetu predstavil nenavaden predlog.

Delo po sistemu "par-nepar"?

"Moramo uvesti pravilo, da najemniki lokalov v starem mestnem jedru ne morejo biti vsi hkrati zaprti. Naj se dogovorijo ali pa bomo mi uvedli sistem parnih in neparnih dni," je izjavil dubrovniški župan.

Dubrovnik | Foto: Reuters Foto: Reuters

Na te besede pa se je ostro odzval predsednik združenja dubrovniških gostincev Ante Vlašić in županu sporočil, da se je "obdobje planskega gospodarstva končalo".

"Ali mislite, da gostinci ne bi odprli lokalov, če bi bilo to finančno smiselno? Po dveh letih 'koronamrcvarjenja' se ne moremo več igrati z lastnim življenjem in poslom," je dejal in dodal, da ga za hollywoodsko snemalno ekipo ne skrbi: "Če potrebujejo restavracijo, so se zagotovo že dogovorili s kom, ki se jim bo prilagodil. Mestne oblasti pa naj se v to ne vpletajo."

Oglejte si še:

Mallorca Majorka Trendi Med najbolj vroče destinacije letošnjega leta uvrstili eno jadransko burja Trendi Jadransko mestece bo kot turistično atrakcijo ponudilo burjo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin