Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 3. 2012,
7.06

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 30. 3. 2012, 7.06

8 let, 5 mesecev

Na Krvavec, kjer se zima in poletje združita v Luži

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Ob prebujanju pomladi, ko dnevi že skorajda spominjajo na zgodnje poletje, bo oddih ta konec tedna na še vedno zimsko obarvanem Krvavcu pravo doživetje. Pred nami je Luža 007.

Društvo Dobr letos že sedmič organizira "odštekan" dogodek Luža, tekmovanje v smučanju in skokih čez 25-metrski bazen.

Kdaj tja? Vse se začne že v petek ob 13. uri, ko se bodo tisti najvztrajnejši preizkusili na treningu. Če letošnjega dogodka ne mislite spremljati kot gledalec, boste morali nadeti čelado in štartno številko, ki jo prejmete ob prijavi na kraju "zločina". Vrhunec bo tekmovalni del doživel v soboto, ko bodo na vrsti tekmovanja. Prvo bo na vrsti ob 11. uri, zato se od doma odpravite še pravi čas, ne pozabite pa niti, da vas mora do zabave popeljati še gondola.

Zakaj tja? Ujemanje še zadnjih zimskih sončnih žarkov ob skorajda poletnem vzdušju, adrenalinu ter sprostitvi in zabavi, ob kateri bodo imeli obiskovalci priložnost spoznati tudi domačega junaka Filipa Flisarja. To je le nekaj razlogov, zakaj ne smete manjkati na Luži. Tisti, ki raje uživate na prijetnem soncu, si boste lahko ogledali tekmovanje v treh različnih kategorijah, tekmovalci pa bodo vse začinili še z zanimivimi in izvirnimi kostumi.

Kako se pripraviti? Če vam vaša adrenalinska žilica ne da miru, da se ne bi spopadli s 25-metrskim bazenom, polnim ledeno mrzle vode, in se boste na kraju dogodka prijavili, prej preverite, ali imate veljavno zdravstveno zavarovanje. Obvezna je zaščitna čelada, pod svoj "odštekan" kostum pa ne pozabite obleči ustrezne zaščite, da pristanek v Luži, največjem džakuziju na prostem na slovenskih smučiščih, ki bo segret na "prijetnih" sedem stopinj Celzija, ne bo imel posledic v obliki nahoda. Trenirali boste lahko že v petek, v soboto pa bo dan D. Da je dogodek ogledalo "fair-play" načela, kaže tudi to, da ne bodo nagrajeni le najzanimivejši in najatraktivnejši skoki, temveč tudi tisti malce ponesrečeni. Izbirali bodo "Best look", naj padec in še kaj ter tudi podelili nagrade.

Kaj še? Za zabavo bo tudi po koncu tekmovalnega dela poskrbljeno. Da le ne bi bili preveč utrujeni, preverite možnost prenočišča v okolici, sploh če se boste zabavali še v družbi DJ-ja. Poskrbljeno bo tudi za družabne igre, pili se bodo koktajli, vse skupaj pa bo začinil snežni bar. Ne pozabite na rokavice, šal in kapo, čeprav smo na to zimsko opremo v "dolini" že skorajda pozabili.

Ne spreglejte