SiolNET. Trendi Potovanja
1,27

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Dunaju potnikom podzemne delijo brezplačne dezodorante

1,27

termometer

dunaj podzemna
Foto: Helmer Manfred

Dunajsko mestno podjetje Wiener Linien te dni poletje pozdravlja z razdeljevanjem brezplačnih dezodorantov. Med potnike podzemne železnice U6 jih bodo razdelili 14 tisoč. Z neprijetnimi vonjavami pa se bodo spopadli tudi s prepovedjo uživanja določeni živil na podzemni, so sporočili z Dunaja.

Polovica vagonov podzemne železnice U6, ki vozi večinoma nad zemljo, ni klimatizirana. Zato se potniki na tej liniji velikokrat spopadajo z vročino, ki vlada v mestnem vlaku, ob tem pa lahko tudi še z drugimi neprijetnostmi, povezanimi s takšnimi okoliščinami.

Ukrepi za boljše počutje potnikov

Zaradi tega se je dunajsko podjetje Wiener Linien odločilo za številne ukrepe, ki bodo poskrbeli za boljše počutje potnikov. "Poleg posebnih okenskih folij in zračnikov, ki v vagone dovajajo svež zrak, starejše vagone opremljajo s klimatskimi napravami,'' pojanjuje Ulli Sima, mestna ministrica za okolje in dunajske gospodarske javne družbe Wiener Stadtwerke. Ob akciji deljenja brezplačnih dezodorantov linije dunajske podzemne železnice U6 v javnem podjetju Wiener Linien poudarjajo, da s tem nikakor ne želijo užaliti potnikov. Je pa poteza eden od ukrepov za boljše počutje potnikov v poletnih mesecih na tej liniji metroja, ki večinoma vozi nad zemljo in kjer polovica vagonov ni klimatiziranih. Ob akciji deljenja brezplačnih dezodorantov linije dunajske podzemne železnice U6 v javnem podjetju Wiener Linien poudarjajo, da s tem nikakor ne želijo užaliti potnikov. Je pa poteza eden od ukrepov za boljše počutje potnikov v poletnih mesecih na tej liniji metroja, ki večinoma vozi nad zemljo in kjer polovica vagonov ni klimatiziranih. Foto: Houdek

Ker pa so v vročini zelo moteče tudi neprijetne vonjave, kot še sporočajo z Dunaja, pa predstavniki podjetja Wiener Linien potnikom v teh dneh na postajah podzemne železnice delijo brezplačne dezodorante. Ob čemer poudarjajo, da s to akcijo nikakor ne želijo užaliti potnikov.

Prepovedani tudi kebab, pica in mesni sir 

V načrtu pa je še ena sprememba, in sicer od letošnjega septembra naj bi na 17,4 kilometra dolgi progi linije U6 uvedli tudi prepoved uživanja jedi z močnim vonjem. Med vožnjo na podzemni progi si tako ljudje ne bodo več mogli privoščiti kebaba, pice, testenin, mesnega sira in podobnega. Da ne bo dilem, pa bodo seznam najbolj motečih jedi sestavili v sodelovanju s potniki.

Ikea Dunaj Trendi Nova Ikejina trgovina, v katero kupci ne bodo mogli z avtomobilom

Kršitelje, ki se bodo kljub temu na podzemno vožnjo odpravili z jedjo s seznama prepovedanega, bodo sprva samo opozarjali, višine kazni za zdaj tudi še niso določili. Pijač v tem naboru ne bo, uživanje alkohola pa je na metroju že tako prepovedano.

Dunaj Trendi Nogometna igrišča na mestni strehi

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 137
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin