Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 9. 2019,
12.00

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

hotel Jakec počitnice PR članek

Četrtek, 5. 9. 2019, 12.00

4 leta, 7 mesecev

Idilična destinacija, kjer boste našli pravi stik z naravo

Oglasno sporočilo

Daleč od morja in hrupnega vrveža – odpravite se na nepozabne počitnice, kjer boste doživeli popolno sprostitev v objemu čudovitega Pohorja. Obiščite hotel Jakec in se predajte popolni oazi sprostitve.

Od skromnih začetkov najema manjšega planinskega doma je s skrbnostjo in vztrajnostjo zrastel hotel, ki danes ponuja prav posebno doživetje. Vir: RIC Slov. Bistrica,  foto: Nino Verdnik | Foto: Od skromnih začetkov najema manjšega planinskega doma je s skrbnostjo in vztrajnostjo zrastel hotel, ki danes ponuja prav posebno doživetje. Vir: RIC Slov. Bistrica, foto: Nino Verdnik Na 1.181 metrih nadmorske višine, ob neokrnjeni lepoti pohorskih gozdov stoji pravi raj za vse, ki iščejo udoben in brezskrben stik z naravo. Družinski hotel Jakec z 42 sobami velja za pravo družinsko zatočišče, ki ponuja vse, kar potrebujete na počitnicah z majhnimi otroki.

Na kolesu ali peš? Raziskujte Pohorje.

Hotel Jakec ponuja prav posebno domačnost, že takoj se boste počutili kot doma. Od udobnih in sodobno urejenih sob, vrhunske kulinarike do brezmejne zabave. Poskrbljeno je za vse generacije – tako za starejše, ki poleg aktivnosti v naravi iščejo popolno wellness sprostitev, kot za najmlajše, ki bi radi na zabaven in poučen način spoznavali idilično okolico Pohorja.

Razvajajte svoje brbončice

V prekrasnem ambientu v eni od treh restavracij boste ob krušni peči zaznali vonj, ki vam bo zagotovo vzbudil tek. Ob dobri kapljici in odlični postrežbi bodo odpadli še zadnji dvomi.

Vedno v stiku z naravo - na pohodu ali s kolesom. Vir: RIC Slov. Bistrica,  foto: Nino Verdnik | Foto: Vedno v stiku z naravo - na pohodu ali s kolesom. Vir: RIC Slov. Bistrica, foto: Nino Verdnik

Glavna prednost hotela Jakec je prav njegov stik z naravo, ki spominja na prvovrstno pravljično doživetje.

V bližnji okolici imate na voljo 15 pohodniških poti različne zahtevnosti. Prednost poti je pametno označevanje s QR-kodami, kjer lahko prek aplikacije spremljate pot in zanimivosti, ki so na njej. Aplikacija vas bo tako opozarjala na pomembne naravne ali kulturno-zgodovinske spomenike ob izbrani turi ter na dih jemajoče razglede in vedute, kjer se velja za trenutek ustaviti in jih občudovati.

Pet izletniških točk za vse generacije

Vir: RIC Slov. Bistrica,  foto: Nino Verdnik | Foto: Vir: RIC Slov. Bistrica, foto: Nino Verdnik URŠKINA POT

V hotelu Jakec vzemite brošuro Urške in kartonček za zbiranje žigov na Urškini poti. Na vsaki izmed postojank poskenirajte QR-kodo in Urška vas bo povabila na pot mimo cerkve sv. Treh kraljev, Velikega vrha, Urškinega križa, Črnega jezera, Osankarice in nazaj do hotela Jakec. Vsaka postojanka vam bo ponudila delček svoje zgodbe.

Vsi otroci, ki prehodijo Urškino pot, prejmejo gratis Urškino rezino.

Predviden čas: 3 h
Razdalja: 8,8 km
Zahtevnost: 2 pohodnika za zahtevnost
Težavnost: lahka označena pot

POT NA STOLP

Pot na stolp je po dolžini ena najdaljših poti. Pot nas mimo Črnega jezera, Osankarice popelje v osrčje pohorskih gozdov,kjer začutimo mir in spokojnost Pohorja. Po nekaj urah miru in tišine prispemo do koče na Pesku, od koder se usmerimo do stolpa na Rogli. Nazaj do Treh kraljev nas pot vodi mimo koče na Jurgovem po smučišču navzdol ter ob makadamski cesti do Osankarice in Treh kraljev.

Predviden čas poti: 8,5 h
Razdalja: 30,4 km
Težavnost: lahka označena pot, ki pa lahko predstavlja težave zaradi svoje dolžine. Ob predhodni rezervaciji možnost prenočitve na Osankarici, Koči na Pesku in Rogli.

Vir: RIC Slov. Bistrica,  foto: Nino Verdnik | Foto: Vir: RIC Slov. Bistrica, foto: Nino Verdnik SANITETNA POT

Pot, ki je primerna za prav vse starostne skupine, nas pelje do Partizanske bolnišnice Jesen še iz časov druge svetovne vojne. V hotelu Jakec lahko po predhodnem dogovoru najamete vodnika, ki vam bo pokazal tudi notranjost prostorov. Vrnitev je po tekaški progi vse do smučišča, po katerem nas pot pripelje do hotela Jakec.

Čas poti: 2 h
Razdalja: 7,1 km
Težavnost: lahka označena pot

MALA POT DO ŠUMIKA

Od Hotela Jakec nas pot pelje navkreber po smučišču vse do Urškinega križa. Od tam se po markirani poti predajemo lepotam pohorskih gozdov vse do parkirišča nad slapom Šumik. Od tam nas čaka spust ob potoku Lobnica vse do najvišjega slapa v Sloveniji na granitnih tleh. Pot je v zadnjih nekaj metrih zelo zahtevna s spustom ob jeklenicah. Nazaj se odpravimo po enaki poti po kateri smo prišli.

Predviden čas: 4 h
Razdalja: 13,4  km
Težavnost: lahka označena pot do potoka Lobnica, zelo težka označena pot pri spustu za slap.

Vir: RIC Slov. Bistrica,  foto: Nino Verdnik | Foto: Vir: RIC Slov. Bistrica, foto: Nino Verdnik TINJEVA POT

Pot prečudovitih razgledov nas ob zmernem vzpenjanju iz Slovenske Bistrice vodi mimo spomenika NOB v Visolah, cerkvice sv. Petra in Pavla v Velikem Tinju, Repnikove kapelice v majhni pohorski vasici Rep na Pohorju vse do hotela Jakec na Treh kraljih.

Predviden čas: 3 h 10 min.
Razdalja: 9,4 km
Težavnost: lahka označena pot

Obdan z lepotami Pohorja, je pravi raj za vse ljubitelje neokrnjene narave. Vir: RIC Slov. Bistrica,  foto: Nino Verdnik | Foto: Obdan z lepotami Pohorja, je pravi raj za vse ljubitelje neokrnjene narave. Vir: RIC Slov. Bistrica, foto: Nino Verdnik

Cerkev Svetih Treh kraljev je bila pred davnimi časi priljubljeno romarsko središče. Vir: RIC Slov. Bistrica,  foto: Nino Verdnik | Foto: Cerkev Svetih Treh kraljev je bila pred davnimi časi priljubljeno romarsko središče. Vir: RIC Slov. Bistrica, foto: Nino Verdnik

Če spadate med tiste, ki se bolje znajdejo na kolesu, brez skrbi, saj lahko izbirate med 15 različno zahtevnimi označenimi trasami. Na teh boste lahko v enem dnevu spoznali okoliške lepote, ki vas bodo popeljale po različnih panoramskih poteh, in zanimivosti, ki jih ponujajo tamkajšnji kraji, še vedno neraziskani ter vpeti v kulturo in tradicijo preteklosti.

Želite izvedeti več? Obiščite spletno stran ali pokličite na telefonsko številko 02 803 45 06, kjer boste dobili vse potrebne informacije o popolnem oddihu za vso družino.

Vedno v pogonu in v akciji - v bližini hotela Jakec vam ne bo nikoli dolgčas. Vir: RIC Slov. Bistrica,  foto: Nino Verdnik | Foto: Vedno v pogonu in v akciji - v bližini hotela Jakec vam ne bo nikoli dolgčas. Vir: RIC Slov. Bistrica, foto: Nino Verdnik

Pet razlogov, zakaj poiskati oddih v Jakcu

V sebi boste nedvomno prebudili svojo raziskovalno žilico. Vir: RIC Slov. Bistrica,  foto: Nino Verdnik | Foto: V sebi boste nedvomno prebudili svojo raziskovalno žilico. Vir: RIC Slov. Bistrica, foto: Nino Verdnik

Za cel teden ali le za konec tedna – ni pomembno, kako dolgo bo trajalo vaše razvajanje na Treh kraljih nad Slovensko Bistrico, za popoln odklop imate kar pet razlogov:

#Družinski hotel, ki vam omogoča udobno bivanje po meri vseh družinskih članov. Poleg idilične lokacije za brezskrbno tekanje in raziskovanje narave, se bodo najmlajši v hotelu preizkusili tudi v zabavnem bowlingu.

#Odlična kulinarika – odkrijte bogato domačo kulinarično ponudbo, v katero so zajete kar tri evropske kulture – sredozemska, alpska in panonska.

#Narava – uživajte v spokojnosti okoliške narave in se predajte njenim lepotam.

#Aktivno na dosegu roke – strateška lokacija hotela vam omogoča, da boste svoj oddih preživeli kar se da aktivno.

#Wellness – ko bodo vaši otroci uživali na kakšni otroški delavnici, se boste lahko sprostili v savni.

Ne spreglejte